90-dagars riskfri provperiod hemma ✅

De 18 bästa experterna inom aromaterapi som du måste följa 2021

Aromaterapi är en urgammal metod som har använts i århundraden för att bota kropp och själ. Människor vänder sig nu mer än någonsin till aromaterapi som ett sätt att läka från stress, smärta och sjukdom. Här kommer vi att dela med oss av 18 experter inom aromaterapi som du bör följa för att få de bästa tipsen om hur du kan ta hand om din hälsa med hjälp av eteriska oljor. 

Dessa 18 experter inom aromaterapi från hela världen har många års erfarenhet och expertis av att använda eteriska oljor och vill hjälpa sina följare att göra detsamma. De har var och en sitt eget unika perspektiv på vad det innebär att leva ett hälsosammare liv genom naturläkemedel som aromaterapi. 

Topp 18 Aromaterapeuter / Snabblänkar

 • Dr. Manoj Das
 • Suzanne R Banks
 • Danièle Ryman
 • Wendy Robbins
 • Lea Jacobson
 • Amy Kreydin
 • Jade Shutes
 • Lorrie Hargis 
 • Lisa Byers
 • Jenny James
 • Jo Kellett
 • Sarah
 • Nikki Fraser
 • Dee
 • Susanna Digennaro
 • Elizabeth Kenny
 • Vicky
 • Anne Murray
FÖLJ HONOM HÄR

1. Dr. Manoj Das

Dr Manoj Das, som är en internationell skönhetsutbildare, har alltid älskat och brunnit för skönhet och bestämde sig 2003 för att använda sin kunskap i hudvårdsbehandlingar som estetiker efter att ha tagit examen i naturlig hudvård. Därefter grundade han Jasmine – den första anläggningen i sitt slag – som erbjuder ett brett utbud av behandlingsalternativ, inklusive kurser i smink med sina spapaket, och som tillgodoser alla budgetar, från enkla ansiktsbehandlingar till mer avancerade förfaranden som kemiska peelingar eller botoxinjektioner.

De har skapat en nisch inom kosmetikaindustrin med ett sortiment av ärliga aromaterapi-produkter för hud, hår och välbefinnande. Noggrant utforskade blandningar har gjorts för att läka både sinne, kropp och själ!

FÖLJ HENNE HÄR

2. Suzanne R Banks

Hon är en botanisk parfymör från Australien och författare till "Revelation! Reveal Your Destiny with Essential Oils". Suzanne Banks har varit kvalificerad aromaterapeut i 20 år. Hon har använt aromaterapi på många olika sätt, bland annat genom att skapa aromatiska upplevelser vid stora evenemang i Sydney eller företagsresor (bland annat Deepak Chopras "Seduction of Spirit").

Hon fortsätter också att praktisera avslappnande, helande behandlingar och har fått äran att behandla många kändiskunder, bland annat Kylie Minogue, Louise L. Hay och Doreen Virtue.

FÖLJ HENNE HÄR

3. Danièle Ryman

Den franskfödda Danièle Ryman är världens mest kända aromaterapiexpert och författare, med över 35 års erfarenhet av forskning om växter och eteriska oljor för hälsa. Hon har ett nära samarbete med stora varumärken för att skapa deras produkter och arbetar även med sitt eget varumärke för wellnessartiklar som används av privatkunder över hela världen.

FÖLJ HENNE HÄR

4. Wendy Robbins

Eteriska oljor har varit en vacker välsignelse i Wendys liv, och hon har arbetat professionellt med dem sedan 1990. Hon är glad över att dela med sig av deras fördelar och ge dig mer av vad din näsa önskar på hennes webbplats!

Wendy är grundare, kurator och författare på AromaWeb där eteriska oljor bara är en aspekt av en omfattande värld full av doftande läckerheter som kan hittas här, från ljus till rökelse till aromaterapi-smycken till ekologiska handgjorda tvålar; hon har allt (och lite till!). Wendy delar med sig av över 25 års erfarenhet av att arbeta med eteriska oljor, vilket gör henne unikt kvalificerad bland andra experter.

FÖLJ HENNE HÄR

5. Lea Jacobson

Lea Jacobson är en certifierad klinisk aromaterapeut som har skrivit gästinlägg om naturlig hälsa på aromaterapisajter. Förutom att skriva artiklar för tidskrifter utbildar Lea också människor om säkerhet i fråga om eteriska oljor genom sina Facebook-sidor och grupper samt genom e-postkonsultationer med kunder som vill ha hjälp med att använda oljor på rätt sätt. Hon samråder med bloggare innan de publicerar sina recept eller annan information på nätet för att se till att de är säkra och pålitliga rådgivare när det gäller användningen av dessa flyktiga ämnen. Hon granskar också produkter för att se till att de kan användas på ett säkert sätt av kunder från bland annat företag som Lemongrass Spa och Edens Garden & Co.

Från sin erfarenhet inom industrin för eteriska oljor har Lea utvecklat en passion för att hjälpa människor att hitta det de behöver. Hon tar med sig denna kärlek och entusiasm i allt hon gör!

Lea är expert på att hitta användbar information som kan hjälpa människor, från familjesäkra eteriska oljeblandningar till innehåll på produktetiketter, innehåll på webbplatser - you name it!

FÖLJ HENNE HÄR

6. Amy Kreydin

Amy Kreydin lär sig hela livet och kan inte få nog av anatomi och fysiologi. Hon älskar att se vuxna lära sig igen för första gången på årtionden - oavsett om det handlar om att navigera i komplexa fallstudier eller att skriva sin första bokrapport sedan de själva var barn! Med hennes egna ord: "Jag älskar att höra människor säga: 'Wow, det visste jag inte!'".

Amy blev Board-Certified Reflexologist 2004, Certified Clinical Aromatherapy Practitioner 2011 och avslutade en Advanced Diploma in Aromatic Medicine 2016. Hon har behandlat människor över hela livsspektrumet, från mammor under förlossning till nyfödda barn, äldre personer till patienter inom palliativ vård, och hon säger att hon inte skulle byta ut ett ögonblick av det.

FÖLJ HENNE HÄR

7. Jade Shutes

Jade Shutes, som grundade The School for Aromatic Studies i USA 1990, inspirerades av en fransk metod för aromaterapi. Hennes uppdrag är att skapa en utbildningsgrund som inspirerar och balanserar studenterna med progressiva metoder för både traditionella och innovativa metoder för att bota med hjälp av eteriska oljor.

Jades arbete begränsas inte enbart till utbildning, eftersom hon också stöder humanitära projekt runt om i världen som främjar hållbara metoder som permakulturellt jordbruk och kooperativ för rättvis handel.

FÖLJ HENNE HÄR

8. Lorrie Hargis 

Lorrie är en internationellt känd hälsokonsult, lärare och entreprenör inom hälsa och välbefinnande. Hon har praktiserat holistisk medicin i över 29 år som registrerad aromaterapeut med certifieringar inom nutrition, irisdiagnostik och kinesiologi. Lorrie grundade och utvecklade två aromaterapiföretag i USA och Frankrike. Hon är chef och livscoach för sitt 3-veckors Dynamic Detox Program som är utformat för att hjälpa människor att hantera giftig överbelastning med hjälp av naturliga metoder som eteriska oljor och örter. Hon erbjuder också ett aromaterapi-certifieringsprogram online där man lär ut internationella standarder inom aromaterapi. 

FÖLJ HENNE HÄR

9. Lisa Byers

Lisa Byers, grundare av LJ Turtle Aromatherapy i Guelph, Ontario, Kanada, är certifierad aromaterapeut (CAHP) och erbjuder tjänster som hjälper dig att leva ditt bästa liv med hjälp av aromer som väcker känslor.

Lisa Byers har levt hela sitt liv i ursprungsbefolkningarnas uråldriga hemländer - särskilt Mississaugas landområden i Credit First Nation nära Toronto. Hon har med egna ögon sett hur sociala bestämningsfaktorer som fattigdom påverkar hälsoresultaten för samhällen som har kämpat med systemisk rasism sedan kolonisationen började för 500 år sedan. Eftersom hon själv är en Anishinaabe-kvinna förstår hon dessa utmaningar på nära håll - och vill att de ska försvinna för alltid! Lisa säger: "Jag föddes för att vara här vid den här tiden." I Lisas företagslogotyp representerar sköldpaddan Turtle Island, det inhemska namnet på Nordamerika. Det är en hyllning till de helt naturliga ingredienser som kommer från vår hemplanet, jorden, samtidigt som det är en hyllning till Lisas moderliga Ojibwa-framkomst med "Turtle" som ett släktnamn.

Lisa är en certifierad aromaterapeut som har praktiserat sedan 2010 samtidigt som hon studerat vid Ryerson Universitys School of Interior Design.

FÖLJ HENNE HÄR

10. Jenny James

Jenny har specialiserat sig på holistiska, traditionella aromaterapier och yoga. Hennes uppgift är att ge sina kunder de terapeutiska fördelarna med dessa tekniker genom att balansera deras fysiska behov med känslomässiga och andliga behov. Jennys sessioner anpassas efter varje enskild klients önskemål, men innehåller ändå en mängd olika oljor, t.ex. eterisk olja från grapefrukt eller lavendel för avslappning under massageterapi eller ingefärsskivor som binds löst runt handlederna som armband före meditationsövningar, så att du kan känna lukten av den när du känner dig orolig för att delta, vilket frigör spänningar från kroppen under hela sessionen!

FÖLJ HENNE HÄR

11. Jo Kellett

Efter att ha avslutat sitt diplom i holistisk aromaterapi från Tisserand Institute 1996 drev Jo Kellett en praktik på Portland Hospital i London, där hon erbjöd aromaterapi och yoga för kvinnor under graviditet, samt en hempraktik för lokala kunder. Hon utbildade sig också till lärare i spädbarnsmassage genom International Association of Infant Massage 1998. Slutligen återvände hon till Tisserand Institute 1999 för att undervisa i aromaterapi under graviditet på deras diplomkurs och Essential Oil Therapeutics. Nyligen skrev hon kapitel för Shirley Prices femte upplaga av "Aromatherapy for Health Professionals".

Jo har bidragit med artiklar till många tidskrifter. Hon talar ofta om olika ämnen med anknytning till aromaterapi, bland annat på The CAM Expo 2012 där hon talade passionerat om användningen av aromer under förlossningen.

År 2016 blev hon inbjuden att hålla en workshop vid den prestigefyllda Botanica-konferensen i Brighton om Seasons of Life - Puberty to Menopause with Essential Oils. Jo har medverkat i Chrissy B Show (Sky 191), där hon diskuterade användningen av eteriska oljor som en naturlig lösning för många hälsoproblem som bland annat ADHD och astma. För närvarande är hon Tisserands aromaterapiexpert och ansvarar för att skapa nya blandningar, hitta eteriska oljor och främja välbefinnande genom aromaterapi.

FÖLJ HENNE HÄR

12. Sarah

Sarahs naturliga kärlek till aromaterapi gav henne lusten att främja säker och etisk användning av eteriska oljor. Som expert på sitt område erbjuder hon skräddarsydda blandningar med alkemi i grunden som är utformade för att hjälpa alla att hitta inre frid samtidigt som de är sanna mot sig själva.

Sarah anser att det är viktigt att minska antalet kemikalier, inte bara för människor utan även för djur. Hon gillar konceptet med en enkel, low stress-livsstil som gör det möjligt för oss att leva ett mer medvetet liv genom att använda ingredienser från hela världen. Kärlek och ljus!

FÖLJ HENNE HÄR

13. Nikki Fraser

Nikki är delägare och grundare av Essentria School of Aromatherapy, som lanserades 2019 för att utbilda människor till Certified Clinical Aromatherapist. Denna skola har erkänts av två stora organisationer: Canadian Federation for Aromatherapists (CFA) och National Association for Holistic Aromatherapy (NAHA). De som tar examen från denna 425-timmarskurs kan bli fullt certifierade så att de kan arbeta med eteriska oljor på ett säkert sätt med sina familjer och klienter.

FÖLJ HENNE HÄR

14. Dee

Dee har arbetat med reflexologi och aromaterapi sedan 2003 och har gått kurser inom dessa områden. Dee har också tagit examen i Formula Botanica, vilket innebär att hon använder de bästa ekologiska, etiskt producerade ingredienserna för sina behandlingar som Fusion Facial.

Dee har varit en förespråkare för kompletterande hälsovårdspraktiker under hela sin karriär. Hon använder aromaterapimassage och reflexologi för att ge cancerpatienter på St George's Hospital i London, England, komfort och avslappning.

Dee undervisar också i workshops om alternativa behandlingar som akupunktur för både barn och vuxna runt om i landet genom olika organisationer som delar intresset för dessa terapier, bland annat skolor, sjukhus och företagsevenemang - och hon älskar att göra det!

FÖLJ HENNE HÄR

15. Susanna Digennaro

Susanna har den kunskap du behöver för att hjälpa dig att nå dina hälsomål. Hon har en examen i teknisk projektledning från DeVry University och har certifierats som hälsocoach för integrativ näring från Institute of Integrative Nutrition i New York, ett banbrytande utbildningsprogram för hälsocoacher. Med hjälp av dessa färdigheter och sin omfattande kunskap om holistisk näring arbetar hon med kunder för att hjälpa dem att göra livsstilsförändringar som ger verkliga resultat!

Susanna är expert på hälsa och välbefinnande och har även en bakgrund som legitimerad sjuksköterska. Hon har investerat tid för att fortsätta att lära sig om nya helande modaliteter som aromaterapi, som hon kommer att erbjuda när hon snart har fått sin certifiering från Aromahead Institute. På frågan om vad som utmärker henne själv och hennes verksamhet svarade Susanna att allt började med att lyssna på människor som verkligen ville ha något annorlunda för sitt liv men som inte visste hur eller var de kunde hitta det - nu kan hon ge dem exakt det de letade efter!

FÖLJ HENNE HÄR

16. Elizabeth Kenny

Elizabeth Kenny är en helare med intresse för traditionell örtmedicin och aromaterapi. Efter att ha tagit examen från The Institute of Traditional Herbal Medicine and Aromatherapy har hon fokuserat sitt arbete på klienter som inte kan komma till kontoret på grund av sin hektiska livsstil eller andra begränsningar.

Elizabeth är också kvalificerad terapeut för ansiktsmassage med naturlig föryngring och hennes arbete har inte bara hjälpt människor att stärka sitt självförtroende utan också bidragit till att många har blivit mer avslappnade. Hon inspirerades av hur massageterapi minskar stressnivån hos mottagarna under sina studier vid International Federation of Professional Aromatherapists (IFPA).

FÖLJ HENNE HÄR

17. Vicky

För Vicky är aromaterapi och yoga viktiga delar av livet. Balansen mellan arbete och privatliv är allvarligt rubbad för de flesta människor i dag, så hon anser att det är viktigt att använda alternativa terapier för att återställa balansen. Detta inkluderar att använda några fantastiska oljor som lavendelolja som har en lugnande effekt när den inhaleras.

Vicky studerade med iTEC och VTCT samt informerade sig genom andra relaterade böcker innan hon blev kvalificerad holistisk massageterapeut och aromaterapeut 2003. Hon arbetade hårt för att förbättra sina arbetslivsfärdigheter genom att praktisera olika tekniker som meditation och NLP - allt med modern teknik!

Vicky har praktiserat yoga i nästan 10 år och är en 500-timmars yogalärare. Hon undervisar i klasser cirka 7 timmar i veckan och erbjuder även privata sessioner.

FÖLJ HENNE HÄR

18. Anne Murray

Anne har en mångsidig bakgrund, med erfarenhet från att vara rektor för Champneys College till att arbeta som huvudutbildare för ett av Englands ledande aromaterapimärken. I hennes internationella arbete ingår att utbilda terapeuter i Nord- och Sydamerika, Europa, Mellanöstern och Asien. Hon är också godkänd examinator av nationella och internationella provningsnämnder, t.ex. International Federation of Aromatherapists.

Anne har tillbringat många timmar i skolan för att lära sig om medicin, och hon är certifierad i massageterapi, aromaterapi, Bowen-teknik, EFT (Emotional Freedom Technique) eller tapping, och mindfulness. Det som utmärker henne är de ögonblick då hon läser kroppsspråket som en öppen bok och använder precis rätt tekniker och terapier för varje individ. Ingen behandling kommer någonsin att kännas likadan, så alla som får behandling av Anne lämnar henne med en känsla av att vara speciell och omhändertagen.

Sammanfattning

Om du vill lära dig mer om aromaterapins värld och hålla dig uppdaterad om allt som händer inom detta område kan de 18 experter som vi har valt ut här hjälpa dig att guida dig genom den underbara världen av eteriska oljor och deras många användningsområden.

Curious of what essential oils can do for you?

98.8%

experience positive effects within 30 days of buying volant essential oils and diffusers.

TrustScore 4.7 | 800+ reviews
"Jag har länge velat ha en diffuser. Den vackraste fanns på Volant Aroma. Kände inte till eteriska oljor sedan tidigare och dess egenskaper, de är helt otroliga. Man känner ett välbehag och välmående. Det känns att de påverkar en på djupet. Köpt flertalet olika dofter som sprider sig i hemmet. På kvällen en avslappnande och på morgonen en uppiggande :) Jag kommer att köpa fler då jag vill ha en i varje rum. " Elin J.
"Älskar min diffuser, hemmet luktar nystädat och en underbar doft sprider sig :-) Supernöjd" Frida H.
"Jag är besatt!! Ångrar inte en sekund att jag köpte den. Lätt att rengöra, lätt hanterlig, sprider doften bra, fin inredningsdetalj!" Jasna
"Första intrycket var att den var vacker, men en smula liten. Men den bara växer och växer i ens ögon. Underbara dofter. Och med det är den nu en oumbärlig del till ett trivsamt och harmoniskt hem." Robban
"Det bästa köpet jag har gjort! Så nöjd! Det var nog detta jag har längtat efter, på länge!! Luktar så gott hela lägenheten och jag mår bra av dessa eteriska oljor!!" Mihaela L.
"Inspirerande kommunikation, köpte min diffuser med ett stort mervärde och är otroligt nöjd. Sleep-blandningen är en ny favorit 🙏" Nina E.
"Så nöjd med min diffuser som både är snygg som inredning och dessutom gör jobbet. Luften känns renare och fräschare och min astma känns redan bättre efter en månads användning" Chloe L.

Other blog posts