Skäm bort kropp och själ med sommarens bästa eteriska oljor

Sommaren är den perfekta årstiden för att återställa och föryngra din kropp, och eteriska oljor är det perfekta sättet att komma igång. Att välja rätt eteriska oljor för sommaren kan hjälpa dig att komma in i sommarstämningen och ge dig energi så att du kan njuta av de längre, varmare dagarna.

Skäm bort kropp och själ med sommarens bästa eteriska oljor

Men att hitta de perfekta eteriska oljorna för sommaren kan kännas överväldigande. Ingen panik: vi har all information du behöver för att hitta de perfekta eteriska oljorna för sommaren som ger både din kropp och ditt sinne den boost du vill ha!

 

1. Eterisk olja av geranium

Med pelargons söta blommiga arom är det den perfekta sommardoften du har letat efter, oavsett om du ska åka på semester eller njuta av en fridfull vistelse.

Med sin unika mångsidighet räcker några droppar av pelargon eterisk olja långt och kan användas på många olika sätt. Till exempel är pelargonolja känd för sin förmåga att få huden att se ut och kännas som bäst under sommarmånaderna. Detta gör eterisk pelargonolja perfekt för att återfukta solkysst hud efter en lång dag med UV-exponering. Var dock noga med att blanda den med en bärarolja som jojobaolja innan du applicerar den på huden.

Om du letar efter en eterisk olja som ger dig en fräsch doft på stranden kan du prova att tillsätta två droppar geraniumolja i din strandhandduk för en frisk och livlig doft som varar hela dagen. Du kommer att känna dig fräsch hela dagen, även med havsbrisen i håret!

 

Du sparar 11 €.
Volant ekologisk eterisk olja av pelargon för avslappning och hårväxtekologisk pelargonblomma
Organic Geranium Eterisk Olja
Sale price4 € Regular price15 € | 10 ml

 

2. Eterisk olja av grapefrukt

För den ultimata energikicken är grapefrukt eterisk olja idealisk. Denna upplyftande doft hjälper till att väcka och skärpa sinnena och ger dig det sommarlyft som du längtar efter. Även när solen inte skiner kommer den uppfriskande doften av grapefrukt att få dig att känna dig laddad och återhämtad.

Blandad med destillerat vatten kan denna praktiska olja sprayas överallt där det behövs en vitaliserande boost. Du kan välja att använda den på morgonen för att förbereda kropp och själ inför en hektisk sommardag eller på eftermiddagen för att pigga upp dig.

Med sin söta, somriga doft är det svårt att inte känna sig pigg, glad och ljus när grapefruktdoften fyller hemmet, arbetsplatsen eller semesterbostaden.

 

Du sparar 3 €.
Volant ekologisk eterisk olja av grapefrukt för att lindra stress och rik på antimikrobiella egenskaperSkivor av ekologisk grapefrukt
Eterisk olja av ekologisk grapefrukt
Sale price8 € Regular price11 € | 10 ml

 

3. Eterisk olja av lavendel

Mest känd för sin lugnande och avslappnande avslappnande doftär eterisk lavendelolja perfekt för avkopplande sommarkvällar i trädgården. Oavsett om du läser din favoritbok, har vänner på besök eller bara njuter av den friska kvällsluften är eterisk lavendelolja det perfekta tillbehöret.

Om du vill väcka liv i förra årets trädgårdsmöbler kan du spruta dina utomhuskuddar med lavendelolja blandad med tvättsprit. Detta hjälper dig att omge din uteplats med en universellt tilltalande doft som alla kommer att älska.

Har du ingen trädgård? Lavendelolja är det perfekta sättet att ta in naturen i ditt hem, så att du kan fördjupa dig i dofterna från den stora naturen från ditt eget hem. Tillsätt 20-25 droppar lavendelolja i din diffusor och luta dig tillbaka medan din kropp lugnar ner sig från vardagens stress och de långa sommardagarna.

 

Du sparar 3 €.
Volant ekologisk eterisk olja av lavendel som främjar avslappning och bättre sömnekologisk lavendel
Eterisk olja av ekologisk lavendel
Sale price8 € Regular price11 € | 10 ml

 

4. Eterisk olja av apelsin

Ekologisk eterisk olja av söt apelsin är bra för hud, muskler och leder och hjälper dig att le inifrån! Vi vet alla att motion är bra för oss, men det betyder inte att våra muskler inte värker och krampar efter ett bra träningspass, särskilt i värmen.

Du kan hjälpa din kropp att hålla igång genom att visa den den omsorg som den förtjänar genom att massera dina muskler och leder varje kväll. Blanda eterisk apelsinolja med din favoritbärarolja och massera in på områden som är ömma eller ömma. På så sätt känner du dig pigg och redo att ta itu med nästa dag, för vi förstår att sommaren kan vara full av aktiviteter.

Apelsinolja hjälper inte bara till att lindra värk och smärta, utan den är också fantastisk för att släta ut huden, särskilt på oljiga områden. Apelsinoljan hjälper till att befria huden från klibbiga rester från solkrämer som kan göra att huden känns tilltäppt.

Eftersom apelsinolja är ljuskänslig är det bäst att ta vara på dess fördelar och applicera den på kvällen så att huden hinner absorbera oljan helt innan nästa dag med sol. Det är den perfekta efterduschen för din hud, innan du går ner för en utsökt kvällsmåltid.

 

Du sparar 3 €.
Volant ekologisk eterisk olja av söt apelsin för fräsch doft i hemmetsöt apelsin i skivor
Ekologisk eterisk olja av söt apelsin
Sale price6 € Regular price9 € | 10 ml

 

5. Eterisk olja av pepparmynta

pepparmynta är så mycket mer än bara en doft i juletid, det är en ljuvlig doft som har visat sig förbättra fokus och koncentration och stimulerar hjärnan att fungera optimalt. Med dessa fascinerande egenskaper är pepparmynta den perfekta oljan att använda på hemmakontoret för att inspirera till originella och uppfinningsrika idéer. När dagarna är långa och varma ger pepparmynta en svalkande och uppfriskande känsla som hjälper dig att arbeta på topp under längre tid.

Pepparmynta är också ett populärt val för att fräscha upp morgonduschen. Genom att tillsätta 15 droppar i botten av morgonduschen kan du ta spaupplevelsen till ditt hem varje dag och förbereda dig för den kommande dagen. Inte nog med det, när luftfuktigheten och temperaturen är hög ger den stärkande pepparmyntsdoften en uppfriskande andningsupplevelse, så att du kan andas djupt med en känsla av frihet.

 

Du sparar 3 €.
Volant ekologisk eterisk pepparmyntsolja för att hålla myggor bortaEkologiska pepparmyntsblad
Eterisk olja av ekologisk pepparmynta
Sale price8 € Regular price11 € | 10 ml

 

Uppdatera ditt sinne

Oavsett vilken sommardoft du föredrar kan du tillsätta dina eteriska favoritoljor i din diffusor för att ge ditt utrymme en berikande och upplyftande doft under hela dagen. Du kan också prova att tillsätta två droppar i strand- eller badrumshanddukar, nytvättade sängkläder eller kläder, vilket ger dig en kraftfull sommardoft som du inte kan låta bli att älska.

För att förbereda dig för den kommande dagen, tillsätt 15 droppar av din eteriska favoritolja i botten av din dusch. Detta skapar en spa-upplevelse som ger dig energi och kickstartar din dag för optimal produktivitet.

 

You save 20 €
Volant DiffuserVolant Diffuser
Volant Diffuser
Sale price79 € Regular price99 €

7 colors available

 

Ge näring åt huden

Sommaren är den perfekta tiden att tillbringa kvalitetstid utomhus med familj och vänner, att resa till en exotisk strand eller njuta av en glass i den lokala parken. Men all denna extra solexponering innebär att vi måste ge vår hud mer kärlek, omsorg och uppmärksamhet.

Det är lätt att ta det lugnt och låta huden bli torr, men det är ännu lättare att utveckla en enkel och ekologisk hudvårdsrutin som hjälper dig att må som bäst, även när semestern är över!

Eterisk olja av geranium är fantastisk för att ge din hud lyster och silkeslenhet även under hela sommaren. Tillsätt bara några droppar i en bärarolja och massera in i huden för en omstart för hela kroppen som gör att din hud känns lika mjuk som en nyfödd bebis.

Att använda eteriska oljor regelbundet på huden kan också bidra till att minska uppkomsten av fina linjer och blemmor. Dessutom får huden en fängslande doft som varar hela dagen - vad mer kan man begära?

 

Vårda ditt hår

Det är härligt att kunna njuta av solens strålar på sommaren, men det är viktigt att tänka på håret när vi gör det för att förhindra bestående skador eller oönskad färgning. Det är inte så svårt som du kanske tror att ta hand om håret på sommaren.

Visste du att du kan skapa en lyxig DIY-strandspray med eteriska oljor som hjälper dig att hålla koll på din hårvårdsrutin medan du njuter av solen?

Blanda helt enkelt 5 droppar rosemary essential oil med tvåmatskedar av ditt favorithårbalsam och lite varmt vatten i en sprayflaska. Spraya sedan blandningen ordentligt i hela håret, särskilt innan du går ner i vattnet, för att ge håret ett bättre skydd mot solen och starka poolkemikalier.

Samtidigt som den skyddar ditt dyrbara hår mot klor, saltvatten och UV-strålar, har denna hårspray med eterisk olja många fördelar, inklusive att den reder ut, hjälper till att ge underbara strandvågor och återfuktar dina lockar, allt samtidigt som den ger håret en överdådig doft.

 

Du sparar 3 €.
Volant ekologisk eterisk olja av rosmarin för hårväxtEkologiska rosmarinblad
Ekologisk eterisk olja av rosmarin
Sale price8 € Regular price11 € | 10 ml

 

#Trustpilots främsta varumärke inom välbefinnande