90-dagars riskfri provperiod hemma ✅

Kan man ge eteriska oljor i present? 6 idéer för aromaterapi-gåvor

Det är den tiden på året då du förmodligen börjar fundera på vad du ska ge till dina nära och kära. Du kanske letar efter något unikt, med personlighet och betydelse, eftersom du vill att de ska veta hur mycket du bryr dig om dem.

När du har känt någon länge kan det bli allt svårare att komma på nya och spännande idéer för gåvor. Detta kan leda till att du kanske undrar: "Kan man ge eteriska oljor i present?"

Tack och lov är svaret ja! Eteriska oljor är den perfekta presenten för nästan vem som helst. Men vilka eteriska oljor är de bästa gåvorna, och hur vet du vilka du ska välja till din älskade? Det sista du vill är trots allt att köpa en gåva som inte kommer att användas.

Låt oss titta på vad vi tycker är några av de bästa aromaterapipresenterna för den speciella personen i ditt liv, så att du kan välja en present som de kommer att älska. Kom ihåg att du inte bara ger din älskade en aromaterapisats i present - du ger dem också de fördelar för hälsa och välbefinnande som följer med användningen av eteriska oljor, vilket verkligen är en omtänksam gåva.

Innehåll / Snabblänkar

  • Att ge bort eteriska oljor
  • Aromaterapi - starter kit
  • Meditation/yoga kit
  • Avslappnings-kit
  • Hudvårds-special
  • Hemmaspa-paket
  • Ett sött urval
  • Avslutningsvis

Att ge bort eteriska oljor

Innan du börjar leta efter den perfekta presenten bör du tänka på din speciella person och exakt vad det är som hen behöver i sitt liv. Arbetar de länge och behöver lite tid för att koppla av? Eller springer de runt efter sina barn hela dagarna och spelar rollen som chaufför och behöver en helkroppsmassage med eteriska oljor?

Vad de än behöver för att känna sig uppiggade och avslappnade finns det en perfekt eterisk olja för deras behov. Det bästa med att ge bort eteriska oljor är att du vet att de kommer att användas och uppskattas av den lyckliga mottagaren. Finns det något bättre sätt att behandla din vän eller familjemedlem än att hjälpa till att förbättra deras mentala och fysiska välbefinnande?

Låt oss ta en titt på några av de bästa gåvorna med eteriska oljor, oavsett om du handlar till jul, en födelsedag eller bara för att.

1. Aromaterapi starter kit

Om din gåvomottagare ännu inte har upptäckt den underbara världen av eteriska oljor och de oändliga fördelarna de erbjuder, är detta det perfekta tillfället att introducera dem. Genom att öppna deras ögon för fördelarna med eteriska oljor kan du bidra till att förbättra både deras mentala och fysiska välbefinnande.

Ett bra sätt att introducera någon till eteriska oljor är att sätta ihop ett startkit. Detta bör bestå av några av de mest populära eteriska oljorna tillsammans med en diffuser. Detta kommer att göra det möjligt för din person att prova olika aromer hemma och börja experimentera med att hitta de rätta dofterna för dem och deras utrymme.

Ge först och främst gåvan en personlig touch genom att noggrant välja en volantdiffuser som du tror skulle sammanfalla bäst med deras heminredning och personlighet. Har de ett särskilt färgschema eller tema i sitt hem som du vill hålla dig till? En diffuser är en gåva som bara fortsätter att ge och som man kan ha glädje av i flera år, så se till att du väljer en diffuser av hög kvalitet med funktioner som justerbara intervaller och automatisk avstängning för att möjliggöra maximal flexibilitet.

Se till att personen vet hur man underhåller sin diffuser för att få ett långvarigt liv av denna eleganta gåva och minska oron för första gången som användare så att de kan börja använda den direkt.

Para ihop diffusern perfekt med ett av volants set med eteriska oljor så att de kan börja använda sin diffuser direkt. Du kan välja mellan följande set: relaxing set, everyday essentials set, citrus boost set eller energising set.

För nybörjare på eteriska oljor rekommenderar vi setet för vardagliga nödvändigheter, som består av blandningarna Energy, Focus, Relax och Sleep. Detta mångsidiga set med eteriska oljor erbjuder något för alla smaker och gör det möjligt för din älskade att prova att använda eteriska oljor vid olika tidpunkter på dagen, utan att behöva undersöka olika enskilda oljor.

Genom att ge din nära och kära ett startkit för eteriska oljor i present ger du dem allt de behöver för att kickstarta en kärlek till eteriska oljor eller för att uppgradera en nuvarande användare till högkvalitativa produkter. Det finns verkligen något som tillfredsställer allas behov och personligheter, oavsett smak och preferenser.

Vit Stendiffuser
Vit Stendiffuser
Vit Stendiffuser
Vit Stendiffuser
Vit Stendiffuser
Vit Stendiffuser

Vit Stendiffuser

1.099 kr

Gå med i volant aromfamilj

Leverans enligt schema
Spara 15% på dina favoritoljor
Avbryt, lägg till, pausa eller byt produkter när du vill

*Prenumerationer har ett minimum om två leveranser. Kun ordrar över 450kr levereras kostnadsfritt

2. Meditation/yoga kit

Meditation och yoga ger dig möjlighet att träna ditt sinne att fokusera och styra om dina tankar. Detta ökar din medvetenhet om dig själv och din omgivning, vilket gör att du kan minska stressuppbyggnaden i ditt sinne och förbättra ditt sömnmönster.

På senare år har populariteten för både yoga och meditation ökat exponentiellt eftersom fler studier har visat på de många fysiska och mentala fördelar som de kan ge. Den förbättrade koncentrationen och förståelsen för dina innersta känslor kan leda till en mer positiv syn, ökad självdisciplin och till och med ökad smärttolerans.

Om din närstående redan har anammat de fördelar som yoga kan ge, kan det verka som ett naturligt steg att introducera dem till eteriska oljor för att ytterligare förbättra deras välbefinnande. Volants Breathe-blandning av eteriska oljor är idealisk för användning under yoga, vilket gör att din lyckliga mottagare kan få ut det mesta av sin egenvårdstid.

Breathe innehåller eteriska oljor från apelsin, lavendel, copaiba och magnolia, som lugnar och slappnar av din själ samtidigt som de hjälper dig att hitta din inre frid när du utövar yoga. De naturliga och veganska ingredienserna i den här blandningen kommer från Brasilien, Bulgarien och Indien, genomsyrade av exotiska aromer som förflyttar dig till en tropisk ö. Kombinera detta med en diffuser, en yogamatta eller till och med en meditations-playlist för att skapa det ultimata yogapresentpaketet till din älskade.

Breathe
Breathe
Breathe
Breathe
Breathe

Breathe

209 kr

Gå med i volant aromfamilj

Leverans enligt schema
Spara 15% på dina favoritoljor
Avbryt, lägg till, pausa eller byt produkter när du vill

*Prenumerationer har ett minimum om två leveranser. Kun ordrar över 450kr levereras kostnadsfritt

3. Avslappnings-kit

För den vän som alltid är på språng och behöver ta en stund för sig själv kan ett avslappnings-kit vara en perfekt present. Det ger dem den ursäkt de söker för att unna sig lite välförtjänt egenvård. När allt kommer omkring kan en vänlig påminnelse från en vän vara precis vad de behöver för att ge sin kropp en välbehövlig time out för att återhämta sig och fräscha upp sig.

Volants avslappnande uppsättning av eteriska oljor är fylld med aromer som ger komfort och lugn för att omedelbart transportera både kropp och själ till en plats av lugn och avkoppling. Detta lugnande set innehåller blandningarna Relax, Breathe, Unwind och Spa, som alla har utformats speciellt för att hjälpa dig att ta ett steg tillbaka från vardagens brus.

Blandningen Relax kombinerar till exempel blommiga aromer av palmarosa, ylang ylang, eukalyptus och grapefrukt. Detta gör det möjligt för dig att skapa den fridfullt lugna atmosfären av en privat blomsterträdgård direkt i ditt eget hem.

Det är oerhört viktigt att vi ger både våra kroppar och vårt sinne tid att återhämta sig från vardagens stress, men detta är något som så många av oss snabbt glömmer bort eller lägger i bakhuvudet när livet börjar bli hektiskt igen efter nyår. Påminn din mottagare om att avsätta tid för sig själv dagligen eller veckovis, så att det passar deras schema. De kommer garanterat att tacka dig för det när deras kroppar känner sig återställda och fulla av energi, redo att ta sig an vad livet än bjuder.

Relax
Relax
Relax
Relax
Relax

Relax

199 kr

Gå med i volant aromfamilj

Leverans enligt schema
Spara 15% på dina favoritoljor
Avbryt, lägg till, pausa eller byt produkter när du vill

*Prenumerationer har ett minimum om två leveranser. Kun ordrar över 450kr levereras kostnadsfritt

4. Hudvårds-special

Det finns inget som är bättre än att ta hand om sin hud. Under hela dagen och natten förlorar du ständigt hudceller över hela kroppen och därför är det viktigt att du håller den återfuktad och skinande. Att upprätthålla en strålande hud som är välskött ger dig en ungdomlig närvaro eftersom dina hudceller med åldern börjar regenerera långsammare, vilket tyvärr ger ett tråkigare och mindre livfullt utseende. Genom att ge dina vänner eller nära och kära en gåva med eteriska oljor som de kan kombinera med sin favorithudkräm ger du dem i slutändan den självförtroendeboost som de behöver för att känna sig som bäst.

Den eteriska oljan Spruce är ett utmärkt val för en gåva, eftersom den har en lugnande effekt på både hud och muskler. Denna träiga och festliga doft kan blandas med en bärande olja för aromaterapeutisk massage eller tillsättas i din favorithudtkräm som en boost till din vanliga hudvårdsrutin. Påminn bara din lyckliga mottagare om att vara försiktig och göra ett test första gången, särskilt om de har känslig hud.

Cedarwood är en annan fantastisk eterisk olja för huden, som skapar en presentduo som kan användas samtidigt eller oberoende av varandra. Med sina djupt återfuktande och rengörande egenskaper är cedarwood ett utmärkt val för att lämna huden silkeslen och fräsch.

Med sina varma och lugnande aromer är spruce och cedarwood den idealiska presentkombinationen för de kalla månaderna, som kan avnjutas medan man ägnar sig åt mysiga hemmakvällar. Du kan kombinera dessa eteriska oljor med en lyxig fuktkräm, en badhandske eller en flaska med vårdande jojobaolja för att få ett perfekt presentpaket för hudvård.

Organic Spruce Eterisk Olja
Organic Spruce Eterisk Olja
Organic Spruce Eterisk Olja
Organic Spruce Eterisk Olja
Organic Spruce Eterisk Olja

Organic Spruce Eterisk Olja

139 kr

Gå med i volant aromfamilj

Leverans enligt schema
Spara 15% på dina favoritoljor
Avbryt, lägg till, pausa eller byt produkter när du vill

*Prenumerationer har ett minimum om två leveranser. Kun ordrar över 450kr levereras kostnadsfritt

Organic Cedarwood Eterisk Olja
Organic Cedarwood Eterisk Olja
Organic Cedarwood Eterisk Olja
Organic Cedarwood Eterisk Olja
Organic Cedarwood Eterisk Olja

Organic Cedarwood Eterisk Olja

129 kr

Gå med i volant aromfamilj

Leverans enligt schema
Spara 15% på dina favoritoljor
Avbryt, lägg till, pausa eller byt produkter när du vill

*Prenumerationer har ett minimum om två leveranser. Kun ordrar över 450kr levereras kostnadsfritt

5. Hemmaspa-paket

Om din nära och kära behöver avkoppling men inte har tid att gå till ett spa kan du hjälpa dem att få spa-upplevelsen till sitt eget hem med ett spa-paket för hemmet. Detta består av alla de eteriska oljor som de behöver för att återskapa ett spa i sitt eget hem.

Det perfekta urvalet av eteriska oljeblandningar är bland annat Spa, Ocean och Pick Me Up. Dessa tre blandningar av eteriska oljor skapar en perfekt spa-stämning och ger din lyckliga mottagare möjlighet att använda oljorna i en rad olika spabehandlingar.

Vi rekommenderar också att du ger din älskade ett kort med idéer om hur de kan använda de eteriska oljorna för att skapa sin perfekta spa-dag. Här är bara några idéer som du kan inkludera:

•     Blanda ett par droppar Spa med din bärande olja och tillsätt den i badet för att lugna dina ömma muskler och slappna av i sinnet.

•     Tillsätt ett par droppar Pick Me Up till en bärande olja och njut av en aromaterapimassage som upplyser dina sinnen och ger dig en ny känsla av energi.

•     Fräscha upp dina handdukar och sängkläder genom att spreja dem med några droppar av den eteriska oljeblandningen Ocean blandat med vatten.

•     Tillsätt några droppar av Pick Me Up på ditt duschgolv för att känna dig återupplivad och energisk när som helst på dagen.

•     Tillsätt några droppar av Spa till ditt favoritbalsam och fräscha upp ditt hår med denna DIY-hårmask. Låt den verka i en timme innan du tvättar av den för att göra dina lockar silkeslena och glänsande.

•     Sprid din favoritblandning av eteriska oljor medan du tar dig tid för dig själv, oavsett om du läser en bok, lyssnar på en podcast eller gör lite yoga.

The Relaxing Set
The Relaxing Set
The Relaxing Set
The Relaxing Set
The Relaxing Set

The Relaxing Set

729 kr

Gå med i volant aromfamilj

Leverans enligt schema
Spara 15% på dina favoritoljor
Avbryt, lägg till, pausa eller byt produkter när du vill

*Prenumerationer har ett minimum om två leveranser. Kun ordrar över 450kr levereras kostnadsfritt

6. Ett sött urval

För de vänner som är sötsugna kan du ge dem ett paket med eteriska oljor med läckra aromer som hjälper dem att dämpa sitt sug och förgylla sina hem. Söta dofter är psykologiskt förknippade med lycka och hjälper oss att känna oss uppåt varje gång vi andas in dem.

Börja med söt apelsin som, när den sprids, fyller rummet med en upplyftande och energigivande doft och tar dig direkt tillbaka till dina lyckligaste minnen. Vid daglig användning hjälper sweet orange eterisk olja till att rensa kroppen från skadliga gifter och ge energi till sinnet, så att du känner dig vitaliserad och bekymmerslös.

Pepparmint är ett traditionellt godis som ofta äts under julen. Detta gör pepparmint till den perfekta doften för att framkalla lyckliga minnen. Men peppermint eterisk olja är också känd för sin förmåga att uppmuntra till klarhet och fokus. Den uppfriskande doften av pepparmint hjälper dig att koncentrera dig på uppgifter och bidrar till att frigöra sinnena, vilket ger dig en ökad känsla av medvetenhet om både din kropp och rummet runt omkring dig. Detta gör oljan perfekt att njuta av ensam när fokus krävs, eller när du har gäster på besök för att hjälpa till att skapa en energigivande och dynamisk miljö där alla känner sig redo att umgås.

Avsluta ditt urval genom att tillsätta lite lemongrass eterisk olja, med sin söta och friska men samtidigt rökiga doft. Aromen av citrongräs får alla utrymmen att kännas rena och upplivade och är till och med perfekt att använda runt dörrar och fönster som insektsavvisare för dem som hatar krypande kryp! När citrongräs sprids i luften har det antibakteriella egenskaper och är en tonic för kroppen, vilket hjälper dig att hålla dig frisk och hälsosam under hela året och hjälper dig att försvara dig mot alla kommande sjukdomar. Den kommer också att lysa upp ditt humör och hjälpa dig att känna dig som en solstråle!

Organic Lemongrass Eterisk Olja
Organic Lemongrass Eterisk Olja
Organic Lemongrass Eterisk Olja
Organic Lemongrass Eterisk Olja
Organic Lemongrass Eterisk Olja

Organic Lemongrass Eterisk Olja

119 kr

Gå med i volant aromfamilj

Leverans enligt schema
Spara 15% på dina favoritoljor
Avbryt, lägg till, pausa eller byt produkter när du vill

*Prenumerationer har ett minimum om två leveranser. Kun ordrar över 450kr levereras kostnadsfritt

Avslutningsvis

Med ett stort urval av eteriska oljor med många olika fördelar finns det verkligen en perfekt present för alla när det gäller eteriska oljor. Från dem som använder eteriska oljor för första gången till dem som redan har erfarenhet av aromaterapi - eteriska oljor är den perfekta presenten, oavsett om du väljer ett färdigt set eller skapar ditt eget personliga paket.

Vi är stolta över att våra diffusers här på volant är av högsta kvalitet på marknaden, tillverkade med innovativ teknik för att garantera optimala resultat med minimal ansträngning och stress. Våra prisbelönta diffusers har extra funktioner som valfri intervall och automatisk avstängning när de är färdiga, och de ser inte bara bra ut utan är också utformade för att vara lätta att använda, så att du kan få ut det mesta av att använda dem dagligen.

Dessutom är alla våra eteriska oljor 100 % rena, naturliga, veganska, giftfria och ekologiska, så du kan ge dem i gåva utan att oroa dig för skadliga gifter eller tillsatser. Våra produkter testas inte på djur och vi tar alla möjliga steg i produktion och frakt för att minska vårt koldioxidavtryck.

Att ge bort eteriska oljor som gåva är ett fantastiskt sätt att visa din kärlek och uppskattning till den speciella personen, samtidigt som du introducerar dem till aromaterapins fördelar för hälsa och välbefinnande. Var kreativ och sätt ihop den perfekta gåvan med eteriska oljor till din älskade!

Curious of what essential oils can do for you?

98.8%

experience positive effects within 30 days of buying volant essential oils and diffusers.

TrustScore 4.7 | 800+ reviews
"Jag har länge velat ha en diffuser. Den vackraste fanns på Volant Aroma. Kände inte till eteriska oljor sedan tidigare och dess egenskaper, de är helt otroliga. Man känner ett välbehag och välmående. Det känns att de påverkar en på djupet. Köpt flertalet olika dofter som sprider sig i hemmet. På kvällen en avslappnande och på morgonen en uppiggande :) Jag kommer att köpa fler då jag vill ha en i varje rum. " Elin J.
"Älskar min diffuser, hemmet luktar nystädat och en underbar doft sprider sig :-) Supernöjd" Frida H.
"Jag är besatt!! Ångrar inte en sekund att jag köpte den. Lätt att rengöra, lätt hanterlig, sprider doften bra, fin inredningsdetalj!" Jasna
"Första intrycket var att den var vacker, men en smula liten. Men den bara växer och växer i ens ögon. Underbara dofter. Och med det är den nu en oumbärlig del till ett trivsamt och harmoniskt hem." Robban
"Det bästa köpet jag har gjort! Så nöjd! Det var nog detta jag har längtat efter, på länge!! Luktar så gott hela lägenheten och jag mår bra av dessa eteriska oljor!!" Mihaela L.
"Inspirerande kommunikation, köpte min diffuser med ett stort mervärde och är otroligt nöjd. Sleep-blandningen är en ny favorit 🙏" Nina E.
"Så nöjd med min diffuser som både är snygg som inredning och dessutom gör jobbet. Luften känns renare och fräschare och min astma känns redan bättre efter en månads användning" Chloe L.

Other blog posts