90-dagars riskfri provperiod hemma ✅

Hur man använder eteriska oljor på ett säkert sätt

Eeteriska oljor är kraftfulla och bör användas med försiktighet. Medan deär vanligtvis säkra, vissa människor kan ha en dålig reaktion på vissa oljor.

Om du är gravid, använder dem för ett barn, har husdjur eller har ett medicinskt tillstånd, rekommenderar vi att du konsulterar en läkare innan du använder eteriska oljor. Vi rekommenderar också att du gör ett lapptest för att kontrollera om du reagerar på oljorna på något sätt.

Hur man gör ett lapptest för eteriska oljor

Här är fem enkla steg du kan följa för att göra ett lapptest på dig själv.

1. Späd den önskade eteriska oljan med din bärarolja.
2. Applicera en liten mängd utspädd eterisk olja på din inre armbåge.
3. Lägg ett plåster över oljan.
4. Låt den stå ostörd i 48 timmar.
5. Om det inte finns någon reaktion är du förmodligen inte känslig eller allergisk
till denna speciella olja.

Om du upplever klåda, rodnad eller andra tecken på allergi från den lilla delen olja i din inre armbåge, föreställ dig hur det skulle kännas om du applicerade det på större delar av kroppen. Därför rekommenderar vi att du alltid gör detta test när du använder en ny olja för första gången.

Om du redan har använt en viss eterisk olja ett tag, vet du förmodligen om du är allergisk mot den eller inte . Härifrån och framåt rekommenderar vi dock att du inte använder nya typer av eteriska oljor utan att först testa dem. Detta gäller särskilt för att använda dem på din hud, men det är också en bra idé om du sprider oljorna.

Intag av eteriska oljor

Om du vill äta eteriska oljor (använda dem i mat eller dryck), rekommenderar vi att du konsulterar en läkare innan du försöker göra det. Om du äter något, gör det med stor försiktighet. Se till att oljan är 100% ren, se till att du inte är allergisk mot den, och är du osäker, hör med din läkare.

Om du har några frågor om att använda eteriska oljor på ett säkert sätt, kontakta läkare eller e-post oss på support@volantaroma.se.

Curious of what essential oils can do for you?

98.8%

experience positive effects within 30 days of buying volant essential oils and diffusers.

TrustScore 4.7 | 800+ reviews
"Jag har länge velat ha en diffuser. Den vackraste fanns på Volant Aroma. Kände inte till eteriska oljor sedan tidigare och dess egenskaper, de är helt otroliga. Man känner ett välbehag och välmående. Det känns att de påverkar en på djupet. Köpt flertalet olika dofter som sprider sig i hemmet. På kvällen en avslappnande och på morgonen en uppiggande :) Jag kommer att köpa fler då jag vill ha en i varje rum. " Elin J.
"Älskar min diffuser, hemmet luktar nystädat och en underbar doft sprider sig :-) Supernöjd" Frida H.
"Jag är besatt!! Ångrar inte en sekund att jag köpte den. Lätt att rengöra, lätt hanterlig, sprider doften bra, fin inredningsdetalj!" Jasna
"Första intrycket var att den var vacker, men en smula liten. Men den bara växer och växer i ens ögon. Underbara dofter. Och med det är den nu en oumbärlig del till ett trivsamt och harmoniskt hem." Robban
"Det bästa köpet jag har gjort! Så nöjd! Det var nog detta jag har längtat efter, på länge!! Luktar så gott hela lägenheten och jag mår bra av dessa eteriska oljor!!" Mihaela L.
"Inspirerande kommunikation, köpte min diffuser med ett stort mervärde och är otroligt nöjd. Sleep-blandningen är en ny favorit 🙏" Nina E.
"Så nöjd med min diffuser som både är snygg som inredning och dessutom gör jobbet. Luften känns renare och fräschare och min astma känns redan bättre efter en månads användning" Chloe L.

Other blog posts