90-dagars riskfri provperiod hemma ✅

Livet, konsten och eteriska oljor: En intervju med Yukiko Noritake

Vad får man när man blandar en passion för konst med en kärlek till eteriska oljor? Vi tycker att Yukiko Noritakes verk talar för sig själva. 

Yukiko föddes i Japan 1989 och har levt ett fascinerande liv som kulminerade i att hon följde sin passion och blev en berömd konstnär och illustratör. Efter att ha blivit förälskad i den franska livsstilen när hon studerade vid Paris konstskola Ecole de Condé bestämde sig Yukiko för att stanna kvar i Paris, där hon har gjort sig ett namn som en illustratör och akrylkonstnär i världsklass.Vi träffade Yukiko för att ta reda på vad som ledde henne till att följa sina drömmar, samt hur eteriska oljor inspirerar hennes arbete och förbättrar hennes välbefinnande.

Innehåll / Snabblänkar

 • Varför blev du konstnär?
 • Berätta lite om din konst
 • Vilken är din egen favoritmålning?
 • Gillar du att bo i Frankrike? Vad saknar du från Japan?
 • Berätta om en höjdpunkt från din karriär
 • Ditt hem är så vackert, vilka inredningsstilar gillar du?
 • Vem inspirerade dig att börja använda eteriska oljor?
 • Hur använder du eteriska oljor i vardagen?
 • Vilka är dina favoritoljor?
 • Var har du placerat din volant diffuser?
 • Avslutningsvis

Varför blev du konstnär?

När jag var liten älskade jag att rita - blommor, prinsessor, modeskisser, djur, landskap... Jag ritade alltid. Jag ritade faktiskt så mycket att min mamma var tvungen att sluta köpa skissböcker och börja samla på pappersskräp för att ge mig dem. Hon var tvungen att hitta gamla kalendrar, flygblad, omslagspapper - vad som helst! Jag tror att hon fortfarande har kvar några av mina gamla teckningar.Teckning blev snabbt min passion, och den följde mig genom hela livet. Efter att ha arbetat i flera år på ett japanskt företag bestämde jag mig för att följa en ny karriär inom konstvärlden. Och naturligtvis blev jag illustratör!

Berätta lite om din konst

Jag målar i akryl. Jag älskar att blanda olika penseldrag och skapa känslor genom mina konstverk. Jag målar på 200-300g papper och skannar sedan mina verk för att retuschera färgerna digitalt. Jag målar för mig själv och för kunder över hela världen, bland annat för tidskrifter, marknadsföringskampanjer och produkter. Jag ger även ut barnböcker.

Vilken är din egen favoritmålning?

Det är svårt att välja min favoritmålning eftersom det finns så många! Eftersom min stil och inspiration har utvecklats långsamt med tiden, ändras mina favoriter ständigt. Just nu är en av mina favoritmålningar det kaliforniska landskapet i filmen Marriage Story. Jag tyckte att landskapet var så episkt och vackert att jag inte kunde låta bli att återskapa det.

En annan favorit är ett porträtt som jag skapade av min vän när vi tillbringade lite tid tillsammans i ett semesterhus i södra Frankrike. Huset var helt annorlunda än vad jag har målat det, med mycket enkel inredning, och min väninna hade en vacker blommig klänning på sig, så jag kunde inte låta bli att lägga till några blommiga motiv runt henne!

Gillar du att bo i Frankrike? Vad saknar du från Japan?

Det jag saknar mest från att ha bott i Japan är maten! Jag tar ofta med mig japanska kryddor och te hem till Frankrike när jag har möjlighet att åka tillbaka till Japan. Jag bor i Paris, så som tur är är det lätt att hitta asiatisk mat att laga, men vissa ingredienser är dyrare eller svåra att hitta här. Ibland skickar min mamma också ett paket med japansk mat till mig.

Jag älskar fransk gastronomi och uppskattar verkligen att jag kan bo i det landet, men hemma vill jag laga en god misosoppa eller grönsaker med dashi. Det är så jag håller min kropp frisk och hjälper mig att må bra.

Allt som jag använder för att skapa min konst har jag köpt här i Frankrike. Det var här i Paris som jag studerade konst, så material som jag kan hitta i Frankrike är bekant för mig. Jag tror dock att den japanska kalligrafins skicklighet gör min konst mer elegant.

Berätta om en höjdpunkt från din karriär

I vintras gick jag med i två kreativa byråer. Detta gav mig många olika intressanta möjligheter att skapa visuellt material för olika typer av kunder. Jag är så nöjd med resultaten och jag tycker att det blivit en stor milstolpe i min karriär.

Jag är också nöjd med resultatet av min senaste barnbok: Forêt des frères. Ursprungligen gav jag ut boken på franska 2020, och sedan köptes den av förlag för att publiceras på japanska, spanska och andra språk. Det värmer mitt hjärta att barn över hela världen kan läsa min bok på sitt språk! Det var definitivt ett stolt ögonblick som jag aldrig kommer att glömma.

Ditt hem är så vackert, vilka inredningsstilar gillar du?

Tack! Jag ser min heminredning som en enkel och raffinerad design. Det är främst en blandning av skandinavisk vintage i kombination med modern design. Jag älskar också att ha mycket texturer i mitt hem, till exempel keramik. Jag skulle gärna skapa ett stort konstverk för en tom vägg, men med mitt illustrationsarbete har jag svårt att hitta tiden!

Vem inspirerade dig att börja använda eteriska oljor?

Det var min mamma som först berättade om eteriska oljor. Jag minns inte hur gammal jag var när jag för första gången fick höra talas om eteriska oljor, men jag såg regelbundet min mamma använda dem. Hon använde sina eteriska oljor i badet, i sovrummet innan hon sov och när hon ville slappna av och rensa tankarna.

Vad jag minns är att jag älskade doften av hennes eteriska oljor och längtade efter att få börja använda dem på egen hand.

Hur använder du eteriska oljor i vardagen?

Min favoritanvändning av eteriska oljor är för avslappning. Jag älskar att blanda eteriska oljor i mitt bad eller sprida dem i sovrummet eller vardagsrummet på kvällen. Eteriska oljor är också bra för att stimulera min kreativitet, vilket är perfekt för de tillfällen då jag inte tänker på något.

Jag älskar också att använda eteriska oljor för att städa. Tea tree och eucalyptus är utmärkta för detta, eftersom de desinficerar hemmet samtidigt som de fräschar upp luften. Jag tycker att det bästa sättet att hålla ett rum väldoftande är att lägga en liten mängd eterisk olja på en liten tygbit och placera den i en byrå. Doften sprids långsamt i rummet och gör att det luktar gott.

Organic Eucalyptus Eterisk Olja
Organic Eucalyptus Eterisk Olja
Organic Eucalyptus Eterisk Olja
Organic Eucalyptus Eterisk Olja
Organic Eucalyptus Eterisk Olja

Organic Eucalyptus Eterisk Olja

109 kr

Gå med i volant aromfamilj

Leverans enligt schema
Spara 15% på dina favoritoljor
Avbryt, lägg till, pausa eller byt produkter när du vill

*Prenumerationer har ett minimum om två leveranser. Kun ordrar över 450kr levereras kostnadsfritt

Vilka är dina favoritoljor?

My favourite essential oil for diffusion is a blend ofand vetiver essential oils. I find this combination great for reducing stress and helping me relax. However, I also make sure that I always have tea tree and eucalyptus oils in my cupboard for cleaning!

Min favoritolja för diffusern är en blandning av geranium och vetiver. Jag tycker att den här kombinationen är bra för att minska stress och hjälpa mig att slappna av. Men jag ser också till att jag alltid har tea tree- och eukalyptusoljor i mitt skåp för rengöring!

Organic Geranium Eterisk Olja
Organic Geranium Eterisk Olja
Organic Geranium Eterisk Olja
Organic Geranium Eterisk Olja
Organic Geranium Eterisk Olja

Organic Geranium Eterisk Olja

189 kr

Gå med i volant aromfamilj

Leverans enligt schema
Spara 15% på dina favoritoljor
Avbryt, lägg till, pausa eller byt produkter när du vill

*Prenumerationer har ett minimum om två leveranser. Kun ordrar över 450kr levereras kostnadsfritt

Var har du placerat din volant diffuser?

Du hittar vanligtvis min volantdiffuser i vardagsrummet, där jag sprider eteriska oljor för att slappna av. Ibland flyttar jag dock in den i min verkstad när jag behöver en kreativitetsboost, eller i mitt sovrum för att hjälpa mig att sova. Jag älskar designen på volants diffuser eftersom den är så enkel och elegant. Det innebär att den passar min smak och inredning och passar in i alla rum i mitt hem.

Avslutningsvis

Det är uppenbart att eteriska oljor spelar en viktig roll i Yukikos vardag och gör det möjligt för henne att slappna av mot slutet av en stressig dag, samt att öka hennes kreativitet när hon behöver det som mest.

Vi hoppas att du har njutit av att lära dig mer om Yukiko Noritakes konst, liv och kärlek till eteriska oljor lika mycket som vi har gjort. Om du är redo att prova Volants ultraljudsdiffuser kan du upptäcka hela sortimentet här.

Curious of what essential oils can do for you?

98.8%

experience positive effects within 30 days of buying volant essential oils and diffusers.

TrustScore 4.7 | 800+ reviews
"Jag har länge velat ha en diffuser. Den vackraste fanns på Volant Aroma. Kände inte till eteriska oljor sedan tidigare och dess egenskaper, de är helt otroliga. Man känner ett välbehag och välmående. Det känns att de påverkar en på djupet. Köpt flertalet olika dofter som sprider sig i hemmet. På kvällen en avslappnande och på morgonen en uppiggande :) Jag kommer att köpa fler då jag vill ha en i varje rum. " Elin J.
"Älskar min diffuser, hemmet luktar nystädat och en underbar doft sprider sig :-) Supernöjd" Frida H.
"Jag är besatt!! Ångrar inte en sekund att jag köpte den. Lätt att rengöra, lätt hanterlig, sprider doften bra, fin inredningsdetalj!" Jasna
"Första intrycket var att den var vacker, men en smula liten. Men den bara växer och växer i ens ögon. Underbara dofter. Och med det är den nu en oumbärlig del till ett trivsamt och harmoniskt hem." Robban
"Det bästa köpet jag har gjort! Så nöjd! Det var nog detta jag har längtat efter, på länge!! Luktar så gott hela lägenheten och jag mår bra av dessa eteriska oljor!!" Mihaela L.
"Inspirerande kommunikation, köpte min diffuser med ett stort mervärde och är otroligt nöjd. Sleep-blandningen är en ny favorit 🙏" Nina E.
"Så nöjd med min diffuser som både är snygg som inredning och dessutom gör jobbet. Luften känns renare och fräschare och min astma känns redan bättre efter en månads användning" Chloe L.

Other blog posts