90-dagars riskfri provperiod hemma ✅

Spa-inspirerade eteriska oljor - Tips för fridfulla dofter

Det finns inget mer lugnande än doften som slår dig när du kliver in i ett spa. Så snart du går in genom dörrarna känner du hur stressen försvinner från dina axlar när dina bekymmer lättar och ditt sinne glider in i en betryggande känsla av lugn och ro. Skulle du inte vilja ha den känslan i ditt eget hem?

I den här artikeln berättar vi om de bästa spa-inspirerade dofterna för ditt hem och hur du kan inkludera eteriska oljor i din dagliga rutin för att få den där spa-känslan varje dag.

Innehåll / Snabblänkar

  • Få spa-känslan i ditt eget hem
  • Hur du får ditt hem att dofta som ett spa
  • Bästa eteriska spa-oljorna på morgonen
  • Bästa eteriska spa-oljorna på kvällen
  • Fördelar med ett hemma-spa
  • Hur du skapar ett spa hemma
  • Spa-behandlingar med eteriska oljor
  • Avslutningsvis

Få spa-känslan i ditt eget hem

Ett av de bästa sätten att få in ett spa i hemmet är med eteriska oljor. Det finns tusentals olika eteriska oljor att välja mellan, så det är viktigt att hitta de aromer som fungerar bäst för dig. Medan vissa människor kanske älskar den avslappnande doften av lavendel, föredrar andra kanske den upplyftande doften av grapefrukt. Det viktigaste är att hitta det som fungerar för dig som individ.

När du skapar din egen spa-liknande upplevelse hemma kan du anpassa den efter dina behov beroende på ditt humör, tid på dagen och hur du mår. Oavsett om du har haft en tuff vecka på jobbet, om du känner dig nere eller bara är sugen på en behandling kan en spa-dag hemma vara lösningen för att komma tillbaka på rätt spår.

Vad det än är du letar efter i din spa-dag hemma är vi här för att guida dig genom processen att hitta den perfekta kombinationen av eteriska oljor för att skapa den perfekta spa-upplevelsen i ditt eget hem.

Hur du får ditt hem att dofta som ett spa

En av de första sakerna du märker när du kommer in på ett spa är doften. Den är utformad för att snabbt slappna av kroppen och lugna sinnet, så att du kan sjunka in direkt i din spa-upplevelse.

Lyckligtvis är det enkelt att återskapa denna spa-inspirerade doft i ditt hem med hjälp av Volants härliga Spa-blandning av eteriska oljor. Denna lyxiga blandning består av eukalyptus, geranium och bergamott – några av de mest populära eteriska oljorna som du hittar i ett spa.

Eucalyptus eterisk olja har visat sig rensa luftvägarna och frigöra dina bihålor samtidigt som mer syre tillåts komma in i dina lungor. Detta kan bidra till att öka dina energinivåer och främja mental klarhet. Inte bara det, utan inandning av eukalyptusolja kan också bidra till att minska stress samtidigt som huvudvärk lindras. Det är inte konstigt att det är en så populär eterisk olja för spa!

Geranium eterisk olja har en ljuvlig blommig doft som är idealisk för att transportera ditt sinne till en plats av lugn och ro. Denna eteriska olja är idealisk för att främja avslappning samtidigt som den minskar stress och ångest, vilket gör den till det perfekta tillägget till varje spa-dag.

Med en upplyftande citrusdoft hjälper bergamott eterisk olja till att lyfta ditt humör och lindra känslor av både ångest och depression. Det gör den genom att signalera till hjärnan att frisätta både dopamin och serotonin, vilket har en kraftfull effekt på lågt humör samtidigt som det minskar trötthet.

Vare sig du tar ett avkopplande bad, utövar yoga eller bara sköter din dagliga rutin är volants Spa-blandning av eteriska oljor det perfekta sättet att förvandla ditt hem till ett spa och ge dig den avslappnade och lugnande känsla som din kropp längtar efter.

Spa
Spa
Spa
Spa
Spa

Spa

209 kr

Gå med i volant aromfamilj

Leverans enligt schema
Spara 15% på dina favoritoljor
Avbryt, lägg till, pausa eller byt produkter när du vill

*Prenumerationer har ett minimum om två leveranser. Kun ordrar över 450kr levereras kostnadsfritt

Bästa eteriska spa-oljorna på morgonen

På morgonen vill du förmodligen ha en energikick för att starta dagen och bli mer motiverad att ta itu med saker och ting.

Det snabbaste och mest effektiva sättet att göra detta är att sprida volants Energy eteriska oljeblandning. Den här energigivande blandningen av eteriska oljor från spa-rummet kombinerar nyanser av grapefrukt, bergamott, lime och amyris för att stimulera och stärka sinnena. Dessa aromer kan förvandla även en nattuggla till en morgonfågel och är idealiska att sprida på morgonen.

Fruktdofter är kända för sina humörhöjande egenskaper och skapar en upplyftande och inspirerande atmosfär samtidigt som de fräschar upp luften i ditt hem. Ett bra sätt att förändra din vanliga eteriska oljeblandning är att lägga till några droppar citronolja i din diffuser, vilket ger dig den känsla av frihet som naturen ger dig. Rulla ut ur sängen, slå på din diffuser och låt de söta aromerna väcka ditt sinne och din kropp.

Energy
Energy
Energy
Energy
Energy

Energy

199 kr

Gå med i volant aromfamilj

Leverans enligt schema
Spara 15% på dina favoritoljor
Avbryt, lägg till, pausa eller byt produkter när du vill

*Prenumerationer har ett minimum om två leveranser. Kun ordrar över 450kr levereras kostnadsfritt

Bästa eteriska spa-oljorna på kvällen

Efter en tröttsam dag finns det inget du behöver mer än att luta dig tillbaka och slappna av. Ett av de bästa sätten att göra just det är att sänka ned kroppen i ett behagligt varmt bad, där all stress från dagen kan flyta bort.

Om du vill unna dig en lugnande badbehandling blandar du några droppar av volants Spa-blandning med en bärande olja och tillsätter den till ditt bad. Du kommer snabbt att märka hur doften av eukalyptus, geranium och bergamott fyller luften. Det är bara att luta sig tillbaka i det sköna vattnet och föreställa sig att du är på en strand på Bali medan värmen och aromerna gör allt det hårda arbetet åt dig.

Om du föredrar att koppla av i soffan på kvällen är volants Unwind-blandning idealisk. Aromerna av bergamott, romersk kamomill och salvia är perfekta för att koppla av efter en lång dag på jobbet, så att du kan rensa tankarna och slappna av. Tillsätt några droppar i din diffuser för att skapa en lugnande och betryggande atmosfär som lugnar sinnet och slappnar av i hela kroppen.

För att avsluta din spa-kväll och förbättra din nattsömn, tillsätt några droppar eterisk lavendelolja i en sprayflaska och spraya lätt över lakanen och kudden innan du går och lägger dig. Detta är känt för att hjälpa dig att somna snabbt och lätt, samt att hjälpa till att förbättra din allmänna sömnkvalitet. Du kommer att kunna glida iväg med vetskapen om att du kommer att vakna upp på morgonen och känna dig pigg och utvilad.

Unwind
Unwind
Unwind
Unwind
Unwind

Unwind

199 kr

Gå med i volant aromfamilj

Leverans enligt schema
Spara 15% på dina favoritoljor
Avbryt, lägg till, pausa eller byt produkter när du vill

*Prenumerationer har ett minimum om två leveranser. Kun ordrar över 450kr levereras kostnadsfritt

Fördelar med ett hemma-spa

Du kanske undrar varför du ska ha ett spa i ditt hem när du helt enkelt kan besöka ett spa. Vi förnekar inte att alla förtjänar en spa-dag då och då, men det finns otaliga fördelar med att förvandla ditt eget hem till ett spa.

För det första finns det ingen bättre plats att koppla av helt och hållet och varva ner än i den trygga omgivningen i ditt eget hem. Ditt hem är en plats där du kan vara helt och hållet dig själv, utan att oroa dig för någon annan runt omkring dig. Denna stressfria upplevelse kommer att ge din hälsa och ditt välbefinnande ett uppsving samtidigt som du utan tvekan förflyttar ditt sinne och din kropp till ett välförtjänt tillstånd av zen.
'
Inte bara det, utan genom att stanna hemma ger du dig själv den ultimata flexibiliteten. Har du bara en timme på morgonen före jobbet eller en halvtimme före sängen för att lindra stressen från hela dagen? Inga problem. Genom att ha ett urval av eteriska spa-oljor redo hemma kan du snabbt skapa en spa-upplevelse hemma när du behöver det, utan krångel och utan att behöva rusa runt i sista minuten – för att inte tala om att du kan spara dina surt förvärvade pengar för annat som du inte kan förverkliga i ditt eget hem!

Du har också högsta möjliga nivå av personalisering till hands när du skapar din egen spa-upplevelse hemma. Vare sig du gillar att lyssna på musik eller njuta av perfekt tystnad är allt helt anpassat efter din unika smak, från de ljud du hör till de dofter du andas in.

Det är svårt att förneka det lockande med en spa-dag hemma, men låt oss inte glömma den extra trygghet du får genom att veta att alla produkter du använder är veganska, certifierade ekologiska, 100 % rena, naturliga, giftfria och fria från syntetiska material. Så du kan bara slappna av utan några extra bekymmer.

Hur du skapar ett spa hemma

Om du känner dig inspirerad att försöka förvandla ditt hem till ett spa finns det några saker du måste göra för att förbereda dig. Detta kommer att bidra till att göra din spa-upplevelse så avkopplande som möjligt, utan att du behöver stressa för att göra allting på en gång.

Om du planerar att börja din spa-dag på morgonen är det en bra idé att ställa in rummet kvällen innan. På så sätt kan du ha en bekymmersfri morgon och fördjupa dig i atmosfären.

Skapa en spellista med din avslappnande favoritmusik och förbered din badrock och handdukar genom att spruta dem med dina bästa eteriska oljor för att koppla av. Samla ihop de eteriska oljor från spa-rummet som du planerar att använda och bestäm vilka behandlingar du ska skämma bort dig själv med.

Ta en stund för att koppla ihop dig med din kropp och förstå vad den behöver få ut av spa-dagen, och använd sedan detta för att vägleda dina val. Behöver din kropp en energigivande omstart eller längtar den efter en dag av lugn och ro? Spa-dagar i hemmet är perfekta för att kunna anpassas och skräddarsys för att passa dina behov.

Spa-behandlingar med eteriska oljor

Om du verkligen vill njuta av fördelarna med en spa-dag hemma är det värt att kryssa hela dagen i din kalender. På så sätt kan du se till att inget kommer mellan dig och din välbehövliga avkoppling.

Eliminera distraherande element genom att lägga telefonen åt sidan och plocka fram din favoritbok för att hjälpa dig att återknyta kontakten med dig själv och dina tankar. Sprid dina favoritoljor för spa för att frigöra ditt sinne och spela den musik som du tycker är mest avslappnande, oavsett om det är smooth jazz, klassisk musik eller naturljud.

När dina tankar har transporterats och du börjar känna dig lugn kan du välja att prova några behandlingar hemma, till exempel en aromaterapimassage, ett vårdande bad, ett fotbad eller en ansiktsbehandling.

Ge din hy mer näring

Att ta in ett spa i ditt hem betyder inte att du behöver gå miste om alla dina favoritbehandlingar. Det betyder faktiskt att du helt enkelt kan anpassa dem helt och hållet efter dina egna önskemål.

Om du vill ha en strålande, mjuk och återfuktad hud kan du skapa en egen lavendelskrubb för att föryngra din kropp och rensa dina porer. Blanda helt enkelt en halv kopp Epsom-salt med 2 matskedar olivolja och 10 droppar eterisk lavendelolja. Applicera din kroppsskrubb med eterisk olja i cirkulära rörelser över hela kroppen innan du sköljer med varmt vatten. Din hud kommer omedelbart att bli märkbart mjukare och slätare efter bara en tillämpning och du kommer att märka att fördelarna håller i sig i flera dagar.

När du har avslutat din skrubbehandling är det dags att återfukta huden. Tillsätt några droppar av din favoritolja till en bärande olja, till exempel jojobaolja, och massera in blandningen på kroppen. Du kommer att få en silkeslen hud samtidigt som den överdådiga spa-doften förlängs resten av dagen.

Organic Lavender Eterisk Olja
Organic Lavender Eterisk Olja
Organic Lavender Eterisk Olja
Organic Lavender Eterisk Olja
Organic Lavender Eterisk Olja

Organic Lavender Eterisk Olja

129 kr

Gå med i volant aromfamilj

Leverans enligt schema
Spara 15% på dina favoritoljor
Avbryt, lägg till, pausa eller byt produkter när du vill

*Prenumerationer har ett minimum om två leveranser. Kun ordrar över 450kr levereras kostnadsfritt

Ta hand om dina fötter

Efter att ha stått på fötterna hela dagen behöver de säkert en behandling. Det finns inget mer givande än att blötlägga dina värkande fötter i ett lugnande fotbad. Detta är ett utmärkt sätt att lindra muskelspänningar och ömhet som har samlats under dagen.

För ett fotbad av spa-kvalitet fyller du en behållare med varmt vatten och tillsätter en halv kopp Epsom-salt och 5-10 droppar eterisk pepparmintolja. Pepparmint innehåller mentol som har en naturligt kylande effekt på musklerna. Detta hjälper till att minska inflammation, smärta och olika åkommor som kan orsaka obehag i dina fötter. Medan du blötlägger fötterna kan du passa på att slappna av på en kudde och läsa några sidor i en mindfulnessbok, så att dina tankar kan fly från verkligheten.

Efter fotbadet är det dags att ge dina fötter en fotmassage. Blanda några droppar eterisk lavendelolja med en bärande olja, t.ex. jojobaolja, och massera sedan in blandningen i fötterna. Den lugnande doften av lavendel är det perfekta sättet att avsluta fotbehandlingen och lämnar dina fötter avslappnade och lugnade.

Organic Peppermint Eterisk Olja
Organic Peppermint Eterisk Olja
Organic Peppermint Eterisk Olja
Organic Peppermint Eterisk Olja
Organic Peppermint Eterisk Olja

Organic Peppermint Eterisk Olja

129 kr

Gå med i volant aromfamilj

Leverans enligt schema
Spara 15% på dina favoritoljor
Avbryt, lägg till, pausa eller byt produkter när du vill

*Prenumerationer har ett minimum om två leveranser. Kun ordrar över 450kr levereras kostnadsfritt

Skäm bort ditt ansikte

Om du drömmer om att ha en hud som känns både näringsrik och rengjord, glöm inte att njuta av en ångbehandling för ansiktet medan du njuter av din avkopplande spa-dag hemma. Tillsätt 3-5 droppar av din favoritolja i en skål eller kanna med kokande vatten och lägg försiktigt en varm handduk över både ditt huvud och skålen. Njut av att ta några djupa andetag över skålen i cirka 3 minuter, låt dina sinnen lätta och din hud andas.

Både eteriska oljor från eukalyptus och tea tree är bra val för djup avsvällning samt för att hjälpa till att rensa problematisk aknebenägen hud. Om du lider av fet hud har rosmarin imponerande lugnande egenskaper som lugnar porerna i huden såväl som ditt sinne.

Avslutningsvis

Alla behöver lite spa då och då. Då kan du rensa tankarna, slappna av i kroppen och återupptäcka det som verkligen är viktigt för dig. Som tur är behöver du inte åka till ett spa för att få denna upplevelse – det är fullt möjligt att uppleva avkopplingen från ditt eget hem när du vill.

Din spa-dag hemma bör vara helt anpassad till dina individuella önskemål och behov och tillgodose både din kropp och ditt sinne. Genom att välja och kombinera eteriska spa-oljor som laddar upp och återställer din kropp gör du det möjligt för den att fortsätta att fungera på bästa sätt samtidigt som du får en känsla av lugn och positivitet.

Genom att fördjupa dig i sann frid och lycka i ditt eget hem kommer du att avsluta dagen med att känna dig återställd och föryngrad, redo att ta dig an livet, vad det än kommer att föra med sig. Och inte bara det, du kommer att skapa ett hem och ett liv för dig själv som du inte känner behov av att semestra från.

Curious of what essential oils can do for you?

98.8%

experience positive effects within 30 days of buying volant essential oils and diffusers.

TrustScore 4.7 | 800+ reviews
"Jag har länge velat ha en diffuser. Den vackraste fanns på Volant Aroma. Kände inte till eteriska oljor sedan tidigare och dess egenskaper, de är helt otroliga. Man känner ett välbehag och välmående. Det känns att de påverkar en på djupet. Köpt flertalet olika dofter som sprider sig i hemmet. På kvällen en avslappnande och på morgonen en uppiggande :) Jag kommer att köpa fler då jag vill ha en i varje rum. " Elin J.
"Älskar min diffuser, hemmet luktar nystädat och en underbar doft sprider sig :-) Supernöjd" Frida H.
"Jag är besatt!! Ångrar inte en sekund att jag köpte den. Lätt att rengöra, lätt hanterlig, sprider doften bra, fin inredningsdetalj!" Jasna
"Första intrycket var att den var vacker, men en smula liten. Men den bara växer och växer i ens ögon. Underbara dofter. Och med det är den nu en oumbärlig del till ett trivsamt och harmoniskt hem." Robban
"Det bästa köpet jag har gjort! Så nöjd! Det var nog detta jag har längtat efter, på länge!! Luktar så gott hela lägenheten och jag mår bra av dessa eteriska oljor!!" Mihaela L.
"Inspirerande kommunikation, köpte min diffuser med ett stort mervärde och är otroligt nöjd. Sleep-blandningen är en ny favorit 🙏" Nina E.
"Så nöjd med min diffuser som både är snygg som inredning och dessutom gör jobbet. Luften känns renare och fräschare och min astma känns redan bättre efter en månads användning" Chloe L.

Other blog posts