90-dagars riskfri provperiod hemma ✅

Morgonrutin med aromaterapi - förvandla ditt liv

Rutiner är nyckeln till produktivitet, effektivitet och välbefinnande. De hjälper dig att utföra viktiga aktiviteter utan att använda viljestyrka, så att du istället kan använda viljestyrkan för att klara av livets olika utmaningar. 

Med prövningar och misslyckanden har jag funnit att morgonrutinen är den viktigaste och mest effektiva rutinen.

Här kan du läradig att skapa en effektiv morgonrutin, samt hur aromaterapi kan göra det lättare. 

Innehåll/ direktlänkar

  • Gör en plan
  • Börja med doften och det största domino-stycket
  • Stöttande handling som ligger till grund för den största effekten
  • Sätt ett larm, berätta för en vän och börja idag
  • Bygg momentum och lägg till en ny sak från listan per vecka
  • Var flexibel, låt inte ett snedsteg ta bort din motivation

6 steg för att förbättra din morgonrutin med aromaterapi

Aromaterapi gör det lättare för dig att skapa en rutin. Luktsinnet är det som är närmast kopplad till hjärnans limbiska system, vilket i sin tur styr minnen och känslor. Dessa är två saker du bör stimulera för att kunna utföra en ritual.

Energy is the best oil to start the day with

1. Gör en plan

Börja med att skriva ner hur du vill börja dagen. Fundera och tänk igenom vilka element du vill lägga till på din morgonrutin. Det här är vad jag har inkluderat i min morgonrutin:

Min Morgonrutin

1. Alarm 06:00 på vardagar (8 timmar efter att jag har lagt mig på helger)
2. Sätt på diffusern och häll i energiblandningen
3. Drick ett stort glas vatten för att återfukta - Läs varför
4. Stretchövning ca. 5 minuter - Läs varför
5. Träning ca. 40 min (löpning eller styrketräning, justera intensiteten efter ditt mående och humör)
6. Kort 5-minuters skrivande i dagbok - Läs mer
- Tre saker jag måste göra idag
- Tre saker jag är tacksam för
- Tre viktiga bekräftelser jag vill leva upp till
7. Kall dusch ca. 1 min - Läs varför
8. Meditera 15 minuter - Läs varför
9. Frukost
10. Läs för att lära dig något nytt, ca 30 minuter - Läs mer
11. Arbeta på den mest betydande uppgift jag måste göra under dagen

Detta kan verka överväldigande, och allt är ju bättre än ingenting. Vad just du vill inkludera i din rutin är individuellt och kan variera beroende på preferenser och omständigheter.

2. Börja med det största domino-stycket

Hitta den mest effektiva punkten i din planerade rutin, den punkt som gör allt annat lite lättare. Det kan till exempel vara att gå upp tidigt och få fysisk aktivitet, yoga eller meditera. För mig var den effektivaste punkten ett träningspass varje morgon. Ett träningspass på morgonen får mig att må bättre och gör allt annat under veckan lättare. Jag behövde också gå upp tillräckligt tidigt för att få tid att göra det innan jobbet.

Energy
Energy
Energy
Energy
Energy

Energy

199 kr

Gå med i volant aromfamilj

Leverans enligt schema
Spara 15% på dina favoritoljor
Avbryt, lägg till, pausa eller byt produkter när du vill

*Prenumerationer har ett minimum om två leveranser. Kun ordrar över 450kr levereras kostnadsfritt

3. Välj två stöttande punkter som ligger till grund för din effektivitet

Det kan verka frestande att påbörja den planerade rutinen direkt. Det blir dock ofta för mycket på en gång. Börja med att utföra din utvalda huvudsyssla. Denna kan du kombinera med två stöttande punkter - arom och en enkel handling.

Jag valde att utföra några stretchövningar (en mjuk start på sessionen) och använda en energigivande doft. Jag använder energiblandningen i min diffuser för att komma igång med träningen.

4. Sätt ett alarm, prata med en kompis och börja idag

Sätt ett larm som innehåller de tre första sakerna du ska göra enligt rutinen. I mitt larm står det: "Diffuser -> 1 Glas vatten -> Träningskläder." Det här är en trigger som hjälper mig att komma igång.

Dela rutinen med en vän och be dem fråga dig om din rutin varje gång ni håller kontakten. Om du vill ta det till nästa steg kan du få med en eller flera vänner att skapa rutiner för att satsa mer. Studier visar att delning med andra är mycket effektivt för att uppnå sina mål.

Börja inte på en måndag, och inte heller första januari. Sätt larmet och berätta för en vän idag. Börja nästa gång du vaknar.

5. Skapa ett momentum och lägg till ytterligare en punkt från listan per vecka 

Den första veckan börjar med slutförandet av huvuduppgiften, en stöttande handling och aromaritualen. Efter en vecka lägger du till ytterligare en punkt, och fortsätter sen så tills du har hittat hela rutinen. Jag skapade min rutin så här:

1. Alarm 06:00 på vardagar (8 timmar efter att jag har lagt mig på helger) - vecka 1
2. Slå på diffusern med energioljeblandning - vecka 1
3. Drick ett stort glas vatten för att återfukta - vecka 2
4. Stretchövning ca. 5 minuter - vecka 1
5. Träning ca. 40 min (löpning eller styrketräning, intensitet efter dagaform) - vecka 1
6. Kort 5-minuters dagboksskrivande - vecka 3
- Tre saker jag måste göra idag
- Tre saker jag är tacksam för
- Tre viktiga bekräftelser jag vill leva upp till
7. Kall dusch ca. 1 min - vecka 6
8. Meditation 15 min - vecka 4
9. Frukost - vecka 1
10. Läs för att lära dig något nytt, ca 30 minuter - vecka 5

En gradvis strategi ökar chanserna för att nå framgång. Samtidigt är det viktigt att vara disciplinerad i startfasen. Studier visar att det i genomsnitt tar 66 dagar att skapa en ny vana. När du väl har övervunnit denna period kommer du uppleva att rutinen sker automatiskt. 

6. Var flexibel, låt inte ett snedsteg ta bort din motivation

Se efter varje vecka hur rutinen fungerar för dig. Fundera över om du har utfört rätt steg, och gör ändringar vid behov. Undvik att göra saker bara för att göra dem; se till att de har betydelse för dig.

Något som ofta händer är att du glömmer rutinen en gång, eller gör den halvvägs och sedan ger upp efter det. Det är okej att glömma rutinen efter en utekväll på stan. Om du gör rutinen senare under dagen är det bra, men nästa dag är det viktigt att du förlåter dig själv och försöker igen. Var snäll mot dig själv.

Om du lyckas skapa en strukturerad och positiv rutin kommer detta att ha en långsiktig positiv effekt på allt du gör i livet. Om du har frågor eller vill dela din berättelse, kontakta oss på support@volantaroma.se.

Curious of what essential oils can do for you?

98.8%

experience positive effects within 30 days of buying volant essential oils and diffusers.

TrustScore 4.7 | 800+ reviews
"Jag har länge velat ha en diffuser. Den vackraste fanns på Volant Aroma. Kände inte till eteriska oljor sedan tidigare och dess egenskaper, de är helt otroliga. Man känner ett välbehag och välmående. Det känns att de påverkar en på djupet. Köpt flertalet olika dofter som sprider sig i hemmet. På kvällen en avslappnande och på morgonen en uppiggande :) Jag kommer att köpa fler då jag vill ha en i varje rum. " Elin J.
"Älskar min diffuser, hemmet luktar nystädat och en underbar doft sprider sig :-) Supernöjd" Frida H.
"Jag är besatt!! Ångrar inte en sekund att jag köpte den. Lätt att rengöra, lätt hanterlig, sprider doften bra, fin inredningsdetalj!" Jasna
"Första intrycket var att den var vacker, men en smula liten. Men den bara växer och växer i ens ögon. Underbara dofter. Och med det är den nu en oumbärlig del till ett trivsamt och harmoniskt hem." Robban
"Det bästa köpet jag har gjort! Så nöjd! Det var nog detta jag har längtat efter, på länge!! Luktar så gott hela lägenheten och jag mår bra av dessa eteriska oljor!!" Mihaela L.
"Inspirerande kommunikation, köpte min diffuser med ett stort mervärde och är otroligt nöjd. Sleep-blandningen är en ny favorit 🙏" Nina E.
"Så nöjd med min diffuser som både är snygg som inredning och dessutom gör jobbet. Luften känns renare och fräschare och min astma känns redan bättre efter en månads användning" Chloe L.

Other blog posts