90-dagars riskfri provperiod hemma ✅

Upptäck hur du väljer ut den perfekta doften för ditt hem

Ditt hem är en plats som är väldigt personlig för just dig. Din safe space, där du kan koppla av och sänka garden. En plats där din personlighet lyser igenom och som du är stolt över att kalla hem. 

Eteriska oljor för köket

Det första du bör tänka på när du väljer en blandning av eteriska oljor för ditt kök är vilken typ av atmosfär du vill skapa. Vill du ha en ren och uppfriskande doft eller något som skapar en varm och mysig atmosfär?

Om du letar efter något som ger en ren och hygienisk stämning rekommenderar vi Volants Energy Oljeblend. Denna ekologiska blandning av eteriska oljor innehåller grapefrukt, enbär, bergamott och lime, vilket framkallar en känsla av frisk energi i ditt kök. Om du vill skapa en uppfriskande och energisk stämning är Volant Energy perfekt för dig.

Om du däremot letar efter något lite varmare för att ge ditt kök en mysig känsla är eterisk olja av kanel ett utmärkt val. Kaneldoften framkallar en känsla av bekvämlighet, värme och välbefinnande. Den kan lätt förväxlas med nybakat bröd eller kakor, vilket gör den till ett idealiskt val för ditt kök.

Energy
Energy
Energy
Energy
Energy

Energy

199 kr

Vardaglig boost   |  15 ml

Organic Energy är en fräsch och saftig blandning. Friska citrus-aromer från Amyris, Grapefruit, Lime och Bergamot som blandats med en skvätt Juniper medför känslan av vår och solsken mot din hud. Kickstarta din dag med denna energigivande blandning. 

Gå med i volant aromfamilj

Leverans enligt schema
Spara 15% på dina favoritoljor
Avbryt, lägg till, pausa eller byt produkter när du vill

*Prenumerationer har ett minimum om två leveranser. Kun ordrar över 450kr levereras kostnadsfritt

Eterisk olja för ditt vardagsrum

Vardagsrummet är en plats där du kan samla dina vänner eller sätta dig ner i soffan för att vila framför tv:n. Det är också ett rum där du kanske vill visa upp mer av din personlighet eller experimentera med olika dofter beroende på ditt humör. 

Om du underhåller vänner i vardagsrummet kanske du vill ha en varm och välkomnande doft, som vanilj, gran eller apelsin. Dessa dofter är riktigt fina för att välkomna dina gäster på ett varmt sätt och snabbt få dem att känna sig hemma, utan att bli överväldigade. 

Om du anländer i vardagsrummet efter en lång dag så är du nog där för att vila och koppla av. Vår oljeblend Relax innehåller grapefrukt, ylang ylang, palma rosa och eukalyptus – den perfekta kombinationen för ultimat avkoppling. 

Eteriska oljor för matsalen

Om du har bjudit till middag kommer du förmodligen att använda matsalen, och du vill givetvis att det ska dofta bra. Därför bör du välja en doft som välkomnar dina gäster, stimulerar till samtal och samtidigt sätter stämningen utan att ta över doften av mat. Det kan vara en svår balans att upprätthålla. 

Svaret är att inte använda starka aromer som tar över för mycket, så undvik dofter som pepparmint och ingefära.

Eteriska oljor som bergamott och apelsin gillas av de flesta, och de är aldrig överväldigande. Använd din diffuser för att sprida dofterna i matsalen och skapa en ljus och glad atmosfär för dig och dina gäster.

Organic Bergamot Eterisk Olja
Organic Bergamot Eterisk Olja
Organic Bergamot Eterisk Olja
Organic Bergamot Eterisk Olja
Organic Bergamot Eterisk Olja

Organic Bergamot Eterisk Olja

159 kr

En söt lugnande oas  |  10 ml

Organic Bergamot är läkande och lugnande. Den söta, citrusaktiga aromen lyser upp rummet på ett behagligt sätt. Bergamott används ofta som ingrediens i parfymer och är unik i sitt slag då den har både lugnande och upplyftande egenskaper.

Gå med i volant aromfamilj

Leverans enligt schema
Spara 15% på dina favoritoljor
Avbryt, lägg till, pausa eller byt produkter när du vill

*Prenumerationer har ett minimum om två leveranser. Kun ordrar över 450kr levereras kostnadsfritt

Eteriska oljor för sovrummet

Ditt sovrum är platsen där du slappnar av och sover. Det är förmodligen rummet där du tillbringar mest tid, så det är viktigt att det blir helt rätt. Du vill inte bara ha en doft som luktar gott, men också en olja som hjälper dig att koppla av och göra dig redo för en god natts sömn. 

Volants ekologiska oljeblend Sleep är perfekt för sovrummet. Denna blend av eteriska oljor kombinerar bergamott, lavendel, frankincense och kamomill – perfekt för att hjälpa dig vila ordentligt under natten. Du kan tillsätta oljan i en diffuser eller blanda den med vatten och använda en sprayflaska för att spraya den över kudden och sängkläderna. 

Lär dig mer om hur du kan använda eteriska oljor för att koppla av här.

Om du är ute efter mer intimitet och romantik kan du testa eteriska oljor från jasmin, ros, ylang ylang och sandelträ. Dessa söta och berusande dofter är perfekta för att skapa en sensuell och romantisk stämning.

Eteriska oljor för badrummet

Huvudmålet när det gäller badrummet är att det alltid ska lukta fräscht och rent. Det är därför så många människor väljer att ha luftfräschare i sina badrum. Du kan dock gå ifrån de syntetiska dofterna i luftfräschare och istället välja naturliga och ekologiska eteriska oljor för att parfymera ditt badrum.

Eteriska oljor som citron, eukalyptus och tea tree har antibakteriella egenskaper samtidigt som de ser till att ditt badrum fortsätter att lukta rent och hygieniskt. Du kan också välja dofter som tall, gran eller grapefrukt för en naturlig doft som håller badrummet fräscht.

Om du planerar ett lugnt och avkopplande bad efter en lång och tuff dag på jobbet kan eterisk olja av lavendel vara rätt val för dig. Du kan tillsätta lavendelolja i en diffuser i badrummet för att fylla rummet med en avslappnande doft. Du kan också välja att blanda några droppar eterisk lavendelolja med en bärande olja och tillsätta den direkt i badvattnet för att få en lugnande doft som förbereder dig för en lugn natts sömn.

Organic Lavender Eterisk Olja
Organic Lavender Eterisk Olja
Organic Lavender Eterisk Olja
Organic Lavender Eterisk Olja
Organic Lavender Eterisk Olja

Organic Lavender Eterisk Olja

129 kr

En mjuk blomsterbädd  |  10 ml

Organic Lavender är örtig och blommig. Tack vare dess balanserande och lugnande egenskaper är Lavender perfekt för din kvällsrutin – den ser till att ge dig en god natts sömn och passar skönhetsrutinen med dess antibakteriella fördelar. Doften för tankarna till södra Frankrike.

Gå med i volant aromfamilj

Leverans enligt schema
Spara 15% på dina favoritoljor
Avbryt, lägg till, pausa eller byt produkter när du vill

*Prenumerationer har ett minimum om två leveranser. Kun ordrar över 450kr levereras kostnadsfritt

Eteriska oljor för hemmakontoret

När du arbetar hemifrån eller sitter och pluggar behöver du fokusera, men det är inte alltid enkelt när man är hemma. Det finns mycket som kan distrahera dig, från barn som leker utanför huset till kylskåpet som ropar på dig. 

Men det finns många eteriska oljor att välja bland som kan boosta din produktivitet och hjälpa dig att fokusera, oavsett om du polerar de sista detaljerna i en presentation eller försöker sammanställa dina kvitton. 

Eteriska oljor som eukalyptus, pepparmint, rosmarin eller basilika kan hjälpa dig att lyfta humöret och rensa skallen. Dessa oljor får dig också att fokusera bättre, och ger dig en boost av koncentration och produktivitet när du behöver det som mest.

Lär dig mer om eteriska oljor och produktivitet här.

Eteriska oljor för verandan

Om du har gäster på verandan eller tar ett glas vin på balkongen kanske du letar efter en doft som skapar rätt stämning.

Du kan komplettera årstiderna genom att välja rätt doft. På våren och sommaren är det passande med blommiga dofter som geranium, lime, citron, ros eller lavendel. Dessa dofter är lätta och upplyftande, alldeles perfekta för varma sommarnätter.

På hösten och vintern passar det bättre med stadigare aromer som apelsin, muskotnöt eller frankincense. Dessa dofter gör dig varm när vädret är kallt. 

Volants oljeblend Cabin är också riktigt passande för liknande utomhus-aktiviteter, särskilt om du bor inne i stan. Denna eteriska oljeblend innehåller tall, gran och thuja, vilket skapar en känsla av orörd skandinavisk natur. 

Hur du använder eteriska oljor i hemmet

Det finns många olika sätt att ta in aromaterapi i ditt hem. Från diffusers och ljus till rumsspray och luftfuktare. Vart hem har sin lösning. 

Diffusers är designade för att användas specifikt med eteriska oljor. Det finns många olika typer av diffusers, bland annat de som hettas upp med ett ljus, de som använder vasstrån, och elektriska diffusers. Det generella rådet är att tillsätta tre till fem droppar eterisk olja per 100ml vatten. 

Diffusers är perfekta när du vill få kontinuerlig spridning av en arom i ditt rum.

Lär dig mer om diffusers här.

Om du vill att vissa delar av ditt hem ska dofta på ett specifikt sätt, till exempel sängen eller soffan, kan du tillsätta ett par droppar eterisk olja i en sprayflaska med varmt vatten. Blandningen kan sedan sprayas på möbler, mattor och runt om i rummet.

Denna typ av spray är också perfekt som luftfräschare i badrummet, eller för att spraya lavendelolja på kudden innan du ska sova. Det är dock bra att göra ett lapptest först, innan du sprayar dina bästa mattor eller möbler, för att försäkra dig om att inget material reagerar negativt. 

Du kan också tillsätta ren, ekologisk eterisk olja till ditt favoritljus. Tänd ljuset och vänta tills vaxet börjat smälta. Droppa några droppar eterisk olja i det heta vaxet. Undvik veken, och vänta sedan på att aromen ska spridas i rummet. Tillsätt aldrig alkohol-baserade ingredienser som parfym eller luftfräschare i ett ljus, eftersom de kan vara brandfarliga. 

Om du har en luftfuktare i ditt hem, kan du tillsätta ett par droppar eterisk olja i vattnet. Detta kommer sedan att sprida doften i ditt hem och få det att lukta underbart.

Säkerhetsriktlinjer för aromaterapi i ditt hem

Även om eteriska oljor kan få ditt hem att dofta fantastiskt, finns det också ett par säkerhetsriktlinjer du bör vara medveten om. 

Vissa eteriska oljor för aromaterapi är inte rekommenderade att använda vid graviditet eller för de som lider av vissa sjukdomar, som högt blodtryck eller epilepsi. Det är alltid bäst att rådfråga din läkare eller en kvalificerad aromaterapeut innan du bestämmer dig för att använda eteriska oljor i ditt hem. 

Det är också viktigt att vara försiktig när du använder eteriska oljor i ditt hem om du har husdjur eller barn. Vissa eteriska oljor kan vara skadliga att förtära, så var noga med att hålla din diffuser utom räckhåll för barn och husdjur. 

Var också noga med att inte lämna stearinljus tända utan tillsyn, då de kan orsaka bränder. Därför är det bäst att använda elektriska diffusers eller rumsspray i ditt sovrum, så att du inte somnar med tända stearinljus.  

Avslutningsvis

Eteriska oljor kan få ditt hem att dofta fantastiskt, medan de bidrar till en härlig atmosfär. Du kan välja en arom som matchar ett specifikt rum, för att ge dina gäster ett bestående intryck. 

För att låta din personlighet lysa, kan du testa att blanda dina favoritdofter för att skapa en alldeles egen och unik doft. Fortsätt experimentera tills du hittat rätt eterisk olja för dig och ditt hem. 

Om du behöver hjälp eller råd för att välja eteriska oljor till ditt hem kan du alltid kontakta en aromexpert på: support@volantaroma.se.

Curious of what essential oils can do for you?

98.8%

experience positive effects within 30 days of buying volant essential oils and diffusers.

TrustScore 4.7 | 800+ reviews
"Jag har länge velat ha en diffuser. Den vackraste fanns på Volant Aroma. Kände inte till eteriska oljor sedan tidigare och dess egenskaper, de är helt otroliga. Man känner ett välbehag och välmående. Det känns att de påverkar en på djupet. Köpt flertalet olika dofter som sprider sig i hemmet. På kvällen en avslappnande och på morgonen en uppiggande :) Jag kommer att köpa fler då jag vill ha en i varje rum. " Elin J.
"Älskar min diffuser, hemmet luktar nystädat och en underbar doft sprider sig :-) Supernöjd" Frida H.
"Jag är besatt!! Ångrar inte en sekund att jag köpte den. Lätt att rengöra, lätt hanterlig, sprider doften bra, fin inredningsdetalj!" Jasna
"Första intrycket var att den var vacker, men en smula liten. Men den bara växer och växer i ens ögon. Underbara dofter. Och med det är den nu en oumbärlig del till ett trivsamt och harmoniskt hem." Robban
"Det bästa köpet jag har gjort! Så nöjd! Det var nog detta jag har längtat efter, på länge!! Luktar så gott hela lägenheten och jag mår bra av dessa eteriska oljor!!" Mihaela L.
"Inspirerande kommunikation, köpte min diffuser med ett stort mervärde och är otroligt nöjd. Sleep-blandningen är en ny favorit 🙏" Nina E.
"Så nöjd med min diffuser som både är snygg som inredning och dessutom gör jobbet. Luften känns renare och fräschare och min astma känns redan bättre efter en månads användning" Chloe L.

Other blog posts