Kvinnligt fokus: Kvinnors hälsa och aromaterapi

Kvinnors hälsa. Det är ett ämne som inte alltid får den uppmärksamhet det förtjänar. Lyckligtvis håller tiderna på att förändras.

Under de senaste åren har hälsotrenden wise woman vuxit fram, med fokus på kvinnlig hälsa och att hitta naturliga, hälsosamma sätt att behandla eventuella problem som uppstår.
Kvinnligt fokus: Kvinnors hälsa och aromaterapi

Ordet aromaterapi myntades 1935 av den franske kemisten Rene-Maurice Gattefosse, och denna bransch, liksom de flesta andra fram till relativt nyligen, dominerades av manliga utövare. Idag är kvinnor som Alicia Rae, Amy Anthony, Cynthia Tamlyn, Lorrie Hargis och Suzanne Banksbland andra, håller på att förändra branschen. Dessa fenomenala kvinnor har alla gjort betydande insatser för aromaterapivärlden och fortsätter att berika den med sitt hårda arbete och sina insikter.

Intresset från det vetenskapliga samfundet ökar också i takt med att forskarna upptäcker de bevis som ligger till grund för traditionella föreställningar om eteriska oljor som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Moderna experiment visar hur oljor kan göra det som våra förfäder litade på att de skulle göra.

Aromaterapi uppmärksammas alltmer som en hälsosam lösning på en rad kvinnofokuserade problem som endometrios, klimakteriet, menstruationskramper, menstruationssmärta, PMS och mycket mer. Här är anledningen.

 

#Trustpilots främsta varumärke inom välbefinnande